Pirmo reizi vēsturē Oskara balvu ieguvusi filma korejiešu valodā

CC BY 2.0 / Prayitno / OSCARS statuettesНа церемонии вручения наград "Оскар"
На церемонии вручения наград Оскар - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dienvidkorejas filma "Parazīts" šogad paņēmusi četrus "Oskarus": par "Labāko filmu", "Labāko ārzemju filmu", "Labāko režisora darbu" un "Labāko orģinālo scenāriju".

RĪGA, 10. februāris – Sputnik. Dienvidkorejas režisors Pons Džunho saņēma ASV Kinoakadēmijas balvu par filmas "Parazīts" režisūru.

Šajā kategorijā tika nominēti arī Sems Mendess ("1917"), Kventins Tarantīno ("Reiz Holivudā"), Martins Skorsēze ("Īrs") un Tods Filips ("Džokers").

Pons Džunho kļuvis par pirmo Dienvidkorejas režisoru, kurš tika nominēts Oskara balvai, savukārt "Parazīts" – par pirmo filmu ārzemju valodā, kas atzīta par "Labāko filmu". Iepriekš tajā pašā vakarā "Parazīts" ieguva "Oskaru" kategorijā "Labākā ārzemju filma" un "Labākais orģinālais scenārijs".

​Režisors atzinās, ka negaidīja uzvaru un tagad "atzīmēs līdz rītam".

"Ja Kinoakadēmija ļautu, es sazāģētu balvu piecās daļās," sacīja viņš, atzīmējot katru no viņa nominētajiem kolēģiem.

Runājot par Skorsēzi, kuru nominēja par filmu "Īrs", Pons Džunho atzinās, ka mācījās pēc viņa filmām. Tāpat viņš pateicās Tarantīno, kuru nominēja par "Reiz Holivudā", par to, ka, "kad ASV nezināja manas filmas, tu iekļāvi mani visās (programmās)".

Hoakins Fīnikss izcīnīja balvu par galveno vīriešu lomu filmā "Džokers", savukārt Renē Zelvēgere – par galveno sieviešu lomu filmā "Džūdija".

​Filma "1917" tika atzīmēta ar "Oskaru" par labāko Rodžera Dikinsa operatora darbu.

Breds Pits saņēma balvu par labāko otrā plāna vīriešu lomu filmā "Reiz Holivudā", savukārt Lora Derna – par labāko otrā plāna sieviešu lomu "Laulības stāstā".

Balvu par labāko adaptēto scenāriju paņēma jaunzēlandieša Taika Vaititi "Trusis Džodžo".

Ziņu lente
0