Paula vārdi par Krievijas skatītāju uzbāzīgumu pārsteidza pašu Paulu

© Foto : melomanРаймонд Паулс
Раймонд Паулс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Raimonds Pauls paziņoja, ka vienmēr ir teicis, ka krievu publika ir daudz atsaucīgāka, nekā latviešu, savukārt viņam pieskaitāmos vārdus par Krievijas klausītāju "uzbāzīgumu" nosauca par nejēdzību.

RĪGA, 7. decembris – Sputnik. Latvijas komponista Raimonda Paula paziņojums par Krievijas klausītāju uzbāzīgumu izraisīja dzīvu atsauksmi no skatuves mākslinieku puses – kāds aicināja samierināties ar neizbēgamiem popularitātes atribūtiem, kāds paziņoja, ka komponista teikto nepareizi izskaidrojuši, taču visvairāk Paula vārdi pārsteiguši pašu Paulu.

Маэстро Раймонд Паулс - Sputnik Latvija
Pauls: mūsu publika nav tik uzbāzīga, kā Krievijā

Raimonds Pauls pastāstīja par savu popularitāti padomju gados intervijā portālam Apollo, un, atbildot uz vienu no žurnālistu jautājumiem, paziņoja, ka Latvijas publika atšķiras no Krievijas publikas.

"Mūsu cilvēki nav tik uzbāzīgi, kā Krievijā pēc koncerta, tur ir pavisam cita gaisotne. Es gāju ārā pēc koncerta ar Pugačovu, es redzēju, kas notiek ar šiem cilvēkiem… Jā, pie mums arī nāk klāt, dāvina ziedus, taču tas ir tik sirsnīgi un neuzbāzīgi," pateicot viņš.

Kā jau praktiski jebkuri publiski Paula vārdi, arī tie izraisīja dzīvu interesi, sāka birt komentāri no viņa kolēģiem. Daži Krievijas skatuves mākslinieki paziņoja, ka pielūdzējus nedrīkst novērtēt par zemu. Piemēram, dziedātājs Soso Pavliašvili pateica telekanālam "360", ka ir jāpateicas Dievam, ja cilvēks atnāk uz koncertu, pauž savu mīlestību un cieņu. Taču Pavliašvili neizslēdza, ka Paulam var būt cits viedoklis, un nenosodīja viņu.

Ļevs Leščenko uzskata, ka no skatuves mākslinieka dzīves nav iespējams izslēgt situācijas, kad pielūdzēji fotografē viņu koncertā, un pēcāk nāk klāt un prasa iztaisīt pašfoto.

"Bet ir jāsaprot, ka šāda veida procesus nevar izslēgt no dzīves. Atliek vienīgi paciesties, jo tā ir daļa profesijas. Tā ir viņa izvēle," pateica Leščenko Nation News.

Раймонд Паулс - Sputnik Latvija
"Mēs – Latvija, vienmēr palīdzēsim!": Pauls apsolīja grūtā brīdī palīdzēt Krutojam

"A-Studio" soliste Ketija Topurija paziņoja, ka skatītāja mīlestība nav atkarīga no tautības un skatuves māksliniekiem ir jāvērtē attieksme pret sevi. "Skatuves mākslinieks tādēļ arī ir skatuves mākslinieks, lai būtu profesionālim un neatteiktu, kad cilvēki lūdz nofotografēties kopā. Ja ir iespēja un spēja saņemties, tas ir jāizdara," pateica dziedātāja.

Viņa piebilda, ka jūtas vienādi "gan Latvijā, gan Krievijā" un neizjūt lielāku vai mazāku mīlestību dažādās valstīs.

Producents Josifs Prigožins paziņoja, ka precīzi nezina, ko Pauls ar to domājis, taču publika Latvijā un Maskavā patiešām atšķiras. "Jā, mēs esam nekaunīgi, mēs nekautrējamies. Taču tas ir raksturīgi Maskavas publikai. Citās Krievijas pilsētās publika ir tāda pati, kā Latvijā. Maskavas skatītājiem ir lielāks kārdinājums. Maskava ir kā putekļsūcējs, saprotat? Šeit brauc cilvēki no visām pilsētām, un Maskava, diemžēl, viņus bojā. Cilvēki kļūst skarbāki, lielāki snobi," pateica Prigožins.

Paula aizstāvībā nostājās komponists un producents Maksims Fadejevs. Viņš norādīja, ka Paula sacīto varēja nepareizi iztulkot. "Jūs taču paši nostādāt cilvēkus vienu pret otru! Priekš kam jūs to darāt? Kādēļ kurināt nacionālo naidu? Nu pateica viņš, kļūdījās. Viņš runā citā valodā, kādēļ jūs to neņemat vērā? Kādēļ ir jānolamā cilvēks, kura dziesmas jūs iesūcat kopā ar mātes pienu? Es nesaprotu!" pateica Fadejevs, kura vārdus sniedza "Teļeprogramma".

Композитор Раймонд Паулс - Sputnik Latvija
Pauls: Krieviju nomelno, jo baidās tās spēka

Un visbeidzot, savus vārdus portālam RBK komentēja pats Pauls, viņš paziņoja, ka Krievijas klausītāji ir atsaucīgāki, nekā Latvijas, savukārt paziņojumu par pirmo uzbāzīgumu ir nejēdzība.

"Kāds uzbāzīgums? Kur tas ir rakstīts? Tas ir absolūts idiotisms, tieši pretēji, es vienmēr esmu teicis, ka krievu publika ir daudz atsaucīgāka, nekā latviešu. Tās ir absolūtas muļķības," paziņoja Pauls.

Ziņu lente
0