Esmu visu pelnījusi: Laimai Vaikulei nepatika skatītāju reakcija koncertā Kremlī

© Sputnik / Sergey MelkonovЛайма Вайкуле меняла свой образ каждый фестивальный день, а наряды сменялись еще чаще!
Лайма Вайкуле меняла свой образ каждый фестивальный день, а наряды сменялись еще чаще! - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dziedātāja Laima Vaikule uz Kremļa pils skatuves paziņoja, ka ir pelnījusi "Zelta gramofonu" un pat nezina, par ko vajadzētu pateikties. Arī skatītāju aplausi viņu neiepriecināja.

RĪGA, 26. novembris — Sputnik. Dziedātāja Laima Vaikule ieguvusi 2019. gada prēmiju "Zelta gramofons" par ieguldījum Krievijas mūzikas vēsturē. Tomēr dziedātāja palika neapmierināta ar aplausiem, ko viņai veltīja skatītāji Kremļa pilī.

Лайма Вайкуле меняла свой образ каждый фестивальный день, а наряды сменялись еще чаще! - Sputnik Latvija
"Laima Rendezvous" noslēdzies: Vaikule dodas iekarot Ukrainu

"Kaut kā ne visai labi jūs man šodien aplaudējāt. It kā man tagad pasniegs kaut ko pašu-pašu-pašu labāko, bet aplausi tikai tā, starp citu, it kā būtu man pelnutrauku pasnieguši," pajokoja dziedātāja.

Publikā zālē atdzīvojās. Laima Vaikule pateicās par apbalvojumu un atzina, ka tādas balvas viņai vēl neesot.

"Paldies, esmu ļoti priecīga, tāda man vēl nav. Visu savu mūžu esmu pelnījusi naudu, un man nekad nebija laika atnākt uz "Gramofonu" un saņemt visu šo, taču laiks ir pienācis. Liels paldies, ka neesat mani aizmirsuši," teica māksliniece un piebilda, ka nezinot gan, par ko pateikties, jo balvu viņa pelnījusi.

"Ziniet, es visu esmu pelnījusi, gan "Gramofonu", gan visu. Paldies par to, ka jūs... Es principā esmu pelnījusi, pat nezinu, par ko teikt paldies," noteica Vaikule un pati pieteica savu priekšnesumu ar eksperimentālu dziesmu.

"Paskatīšos uz jūsu reakciju, un ja uzņemsiet mani vēl sliktāk, tad pat vairs nezinu, ar ko nodarbošos," teica Vaikule un izpildīja kompozīciju "Mumu".

Финальный выход артистов на исполнение композицией на латышском языке “Teic, kur zeme tā” - Sputnik Latvija
"Krievijas maigā vara": latviešu Twitter apspriež Laimas Vaikules festivālu

Prēmija "Zelta gramofons" tiek piešķirta kopš 1996. gada. Par prēmijas laureātiem kļūst populāri Krievijas izpildītāji, kuri tiek izraudzīti tautas balsojumā. Visu gadu radio stacija "Russkoje radio" sastāda iknedēļas hitparādi no 20 dziesmām, kas saņēmušas lielāko skaitu klausītāju balsu. Balsošana rit radiostacijas vietnē. Dziesma, kas vismaz 20 nedēļas noturējusies hitparādē, tiek nominēta "Zelta gramofonam".

Līdztekus izpildītājiem, kuru dziesmas izcīnījušas vietu starp hitparādes līderiem, "Russkoje radio" pasniedz balvas par ieguldījumu Krievijas mūzikas attīstībā. Par pirmo šīs prēmijas laureātu 2002.gadā kļuva mūziķis Aleksandrs Rozenbaums, vēlākajos gados tā piešķirta Ļevam Ļeščenko, Valērijam Ļeontjevam, Josifam Kobzonam, rokgrupai "Mašina vremeņi" un citiem.

Ziņu lente
0