"Domāju, krievi nāk": rīdzinieki apspriež Rammstein skaļo koncertu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kopš aizvakardienas Latvijas iedzīvotāji aktīvi apspriež vērienīgo grupas Rammstein koncertu, kura atbalss, šķiet, bija dzirdama visos mūsu pilsētas nostūros.

RĪGA, 8. augusts – Sputnik. Otrdien, 6. augustā, Rīgā izskanēja vienas no mūsdienu populārākajām grupām Rammstein koncerts.

Grandiozais vācu grupas uguns un skaņas šovs norisinājās zem klajas debess Lucavsalā. Vērienīgajam pasākumam pamatīgi gatavojās – atbildīgie dienesti brīdināja iedzīvotājus par transporta kustības ierobežojumiem un par koncerta apmeklēšanas noteikumiem. Dažāda veida ierobežojumus uz savas ādas izjuta arī pārējie pilsētas iedzīvotāji un galvaspilsētas viesi.

Taču visvairāk Rīgas iedzīvotāji apsprieda nevis tos, bet gan mūzika jaudīgo skaņu, kuru varēja dzirdēt pat tālākajos galvaspilsētas rajonos. Daudzi sūdzējās par troksni, daudzi jokoja, ka labi ietaupīja uz biļetēm un tagad klausās koncertu mājās un dzied līdzi.

"Ja es neeju pie Ramšteina, tad Ramšteins atnāk pie manis," vēsta publiciste un bijusī Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces (VL-TB/LNNK) biroja vadītāja Rita Eva Našeniece, kura atradās Brasas rajonā.

"Kad logs vaļā, tad jau tīri labi dzirdu tos dziedoņus no "Rammstein", vārdus gan nevar izšķirt, mašīnas Ulm. gatvē traucē, un palaikam kaimiņu suņi rej līdzi. Nu kad "Kubana" bumsīja, tad gan visa māja trīcēja. Āģitī meitai dārdot kā pērkons," ziņo no cita Rīgas gala Ināra Randere.

"Rīt puse Rīgas no Rammstein būs puskurli, ja jau pat Teikā basus no Lucavsalas jūt ..." nojauš radio žurnāliste Evija Unāma.

"Ja dzīvo Rīgā un nedzirdi Rammstein, tu nedzīvo Rīgā," secina Zanda. Tiesa, komentāros viņai iebilda, ka dažiem ir dzirdams arī ārpus Rīgas – Ulbrokā.

Karš, ugunsgrēks un tūristi

Savukārt Uģis Briedis uzrakstīja, ka vareni nobijās no gaismas un mūzikas šova, jo nodomāja, ka sācies karš.

"Vakar sēdēju mierīgi mājas, te pēkšņi sprādziena skaņas, liesmu atblāzmas.. Domāju, krievi nāk, pēcāk sadzirdēju vācu valodu - un prāts nomierinājās," vai nu sarkastiski, vai arī nopietni raksta Uģis.

Spriežot pēc sociālo tīklu video, koncertu brīžiem varēja uztvert par apokalipsi.

Savukārt daži mediji nodomāja, ka šova elementi ir pēkšņs ugunsgrēks.

Citi lietotāji ziņoja, ka pateicoties šādam koncertam Rīga beidzot izjutusi patiesu tūrismu plūsmu. Taču bija arī tradicionālas sūdzības par taksistiem, kuri piedāvāja pasažieriem pēc koncerta braucienu līdz centram par 40 eiro.

Daži lietotāji mēģināja saskatīt dziļu zemtekstu sakarā ar Rammstein uzstāšanos.

"Respect #Rammstein, ka ar savu mūziku grib dot arī politisku vēstījumu. Maskavas koncertā divi grupas dalībnieki uz skatuves skūpstījās, bet pie mums Rīgā devās crowd-surfing bēgļu laivās ar uzrakstu willkommen. Jo vairāk mūziķi parādīs par ko iestājas, jo labāk," uzrakstīja iedvesmotais Dāvis Plotnieks.

Taču viņa garīgos pārdomājumus ātri vien aizainoja cita Twitter komentētāji.

"Šādu laivošanu viņi veic praktiski visos koncertos. Turklāt, dziesma ir par sextūrismu nevis par imigrantiem. Tur tas labums ar Rammstein dziesmām, katrs var tulkot tās pa savam," turpināja Karls.

"Kas teica, ka tās bija "bēgļu laivas"? Jūs slikti pārzināt Rammstein dziesmu tekstus," paziņoja vēl viens grupas pielūdzējs ar lietotājvārdu UldisLatvia1966.

"Vēl Rammstein ir norūpējies par pārāk lielo dīzeļu skaitu Latvijā," sarkastiski norādīja lietotājs hokamons, publicējot dūmojošo dekorāciju elementu Rammstein koncertā.

Atgādināsim, ka uz grupas Rammstein koncertu Rīgā tika pārdoti 40 tūkstoši biļešu. Koncerts Lucavsalā notika pasaules turnejas ietvaros grupas septītā albuma atbalstam, kurš kļuvis par pirmo pēc deviņu gadu ilga pārtraukuma.

Ziņu lente
0