Josifs Prigožins ierosinājis Krievijas māksliniekiem pieteikt boikotu Latvijai

© Sputnik / Григорий Сысоев / Pāriet pie mediju bankasПродюсер Иосиф Пригожин
Продюсер Иосиф Пригожин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas valdība īsteno izlases nacionālās diskriminācijas politiku pret Krievijas māksliniekiem, uzskata producents Josifs Prigožins.

RĪGA, 27. jūlijs - Sputnik, Ļevs Rižkovs. Nesen Latvijas iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens bija spiests taisnoties par Krievijas mākslinieka Grigorija Lepsa koncerta apmeklējumu Laimas Vaikules festivālā "Rendezvous" Jūrmalā. Pazīstamais prosucents Josifs Prigožins, kam līdz ar viņa dzīvesbiedri, dziedātāju Valēriju kopš 2014.gada aizliegts iebraukt Latvijā, intervijā Sputnik Latvija ieteica sākt atbildes triecienu.

Pēc Prigožina domām, pašreizējā situācijā krievu mākslinieki var izmantot divus rīcības modeļus.

"Pirmais modelis – nepievērst uzmanību, iet savu ceļu, uzskatot, ka tas būs pareizais lēmums, - teica producents. – Vienkārši darīt savu darbu. Ziniet, ir tāds sakāmvārds: suns rej, karavāna iet. Var izvēlēties otro ceļu – vienkārši vienreiz pieteikt boikotu. Neviens nepieteica boikotu, kad ar viņiem tā izrīkojās. Mūsu cehā man nepatīk viena lieta – nav nekādas solidaritātes. Mēs principā neprotam dzīvot pēc principa "viens par visiem, visi par vienu"."

Pēc Padomju Savienības sabrukuma un "dzelzs aizkara" krišanas pēcpadomju teritoriju iedzīvotāji, pēc Prigožina novērojuma, ļoti ātri atgriezās diktatūru un aizliegumu ērā.

Финальный выход артистов на исполнение композицией на латышском языке “Teic, kur zeme tā” - Sputnik Latvija
"Krievijas maigā vara": latviešu Twitter apspriež Laimas Vaikules festivālu

"Vēl joprojām nesaprotu, par ko aizliedza māksliniekus? – teica Prigožins. – Par ko, piemēram, aizliedza Valēriju? Par to, ka viņa dzied par mīlestību? Par to, ka viņai ir sava pilsoniskā pozīcija un viņa nedraudzējas pret savējiem? Par to, ka viņai asinīs, dvēselē nav pērkamības? Demokrātija paredz vārda, pārvietošanās brīvību. Bet viņi pēkšņi ir sašutuši, ka koncertā kāds atļāvies dejot krievu mākslinieka pavadījumā. Taču tā nav demokrātija, tā ir īsta profanācija."

Latvijas valdība īsteno izlases nacionālās diskriminācijas politiku pret Krievijas māksliniekiem, uzskata producents.

"Ziniet, tas man atgādina karu: ņem ķīlniekus un katru otro nošauj. Nacionālie politiķi tagad faktiski dara to pašu. Viņi var atļauties aizliegt cilvēkam saglabāt savu viedokli – sak, nodarbojieties ar daiļradi. Bet, atvainojiet, arī radošam cilvēkam var būt savs viedoklis," bija sašutis Prigožins.

Produckents uzskata, ka vismas korporatīvās solidaritātes dēļ māksinieki nevar ļaut Latvijas valdībai nesodīti turpināt diskriminācijas politiku.

"Labi, mūs ar Valēriju savulaik neaizstāvēja, bet tagad mēs varam visi kopā kādu aizstāvēt, - ierosināja Prigožins. – Varbūt nākamreiz visi kopā nebrauksim. Un jūs paskatīsieties, kas tur būs."

Josifs Prigožins kopā ar Valēriju tika iekļauti Latvijas nevēlamo personu melnajā sarakstā 2014.gadā, pirms festivāla "Jaunais vilnis", kas toreiz vēl notika Jūrmalā. Starp aizliegtajiem māksliniekiem bija arī Oļegs Gazmanovs, Josifs Kobzons, Ivans Ohlobistins un Mihails Porečenkovs.

Ziņu lente
0