Viņsaulē aizgājis itāļu režisors Bernardo Bertoluči

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Pāriet pie mediju bankasItāļu režisors Bernardo Bertoluči
Itāļu režisors Bernardo Bertoluči - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dramaturgs un kinorežisors miris 77 gadu vecumā.

RĪGA,  26. novembris – Sputnik. Itāļu kinorežisors un dramaturgs Bernardo Bertoluči miris 77. gadu vecumā, paziņoja šodien vadošā vietējā avīze Corriere della Sera.

Nāves iemesls netiek precizēts.

Bernardo Bertoluči piedzima 1940. gada 16. martā itāļu pilsētā Parma kinokritiķa un dzejnieka Atilio Bertoluči ģimenē. Viņš ir uzņēmis vairāk nekā 20 filmu. Viņš ir slavens ar filmām "Konformists", "Pēdējais tango Parīzē", "Divdesmitais gadsimts", "Pēdējais imperators", "Mazais Buda", "Zūdošais skaistums" un "Sapņotāji".

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Pāriet pie mediju bankasItāļu kinorežisors un dramaturgs Bernardo Bertoluči
Viņsaulē aizgājis itāļu režisors Bernardo Bertoluči - Sputnik Latvija
Itāļu kinorežisors un dramaturgs Bernardo Bertoluči

Režisora māksla tika atzīmēta ar prestižām kinematogrāfijas balvām. Viņš ir "Oskara" (1987. gads), "Zelta globuss" (1988. gads), BAFTA (1989. gads), Berlīnes starptautiskā kinofestivāla (1970. gads) un Venēcijas kinofestivāla (1997. un 2007. gads) prēmijas ieguvējs. 2011. gadā Bertoluči tika apbalvots ar Kannu kinofestivāla goda balvu, 2013. gadā viņam tika piešķirta zvaigzne Holivudas Slavas alejā. 2014. gadā Romas 14. Nobela Miera prēmijas laureātu samitā Bernardo Bertoluči tika piešķirta Miera prēmija par viņa ieguldījumu cilvēktiesību jomā.

Ziņu lente
0