Busulis par Dziesmu svētkiem: krievi un latvieši dzied kopā un priecājas par dzīvi

© Sputnik / Sergey MelkonovЛатвийский певец Интарс Бусулис
Латвийский певец Интарс Бусулис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdz šim mūziķis Intars Busulis skeptiski vērtēja Dziesmu un deju svētkus, taču tagad uzskata, ka šis unikālais pasākums ir nepieciešams.

RĪGA, 10. jūlis — Sputnik. Iespēja piedalīties Dziesmu un deju svētkos dziedātājam, mūziķim un komponistam Intaram Busulim dāvāja vienu no emocionālākajiem brīžiem dzīvē. Par to viņš pastāstīja intervijā radio Mix FM.

Latvijas dziedātājs Intars Busulis - Sputnik Latvija
Intars Busulis paskaidroja, kāpēc dzied krievu valodā

Iepriekš Busulis Dziesmu svētkus vērtēja skeptiski, ņemot vērā milzīgos izdevumus, kuri saistīti ar šo pasākumu.

"Daudz par to domāju: cik tam naudas iztērēts, vai tas vispār ir vajadzīgs, vai nevarētu bez tā iztikt," – pastāstīja dziedātājs.

Taču viss mainījās, kad Busulim radās iespēja pašam piedalīties svētkos – šogad viņš dziedāja svinīgajā atklāšanas ceremonijā. Šo brīdi viņš nosauca par vienu emocionālākajiem savā mūžā.

"Tobrīd es aizmirsu visu, ko biju domājis un lasījis līdz šim. Šiem svētkiem vienkārši ir jābūt. Vairs nekur nav sastopams tik liels skaits cilvēku, kolektīvu ar krieviem un latviešiem, kuri visi kopā dzied, dejo, priecājas par dzīvi, valsti. Tas ir unikāls pasākums, ko nevar sabojāt neviens politiķis," – uzskata Busulis.

Svētku pasākumus tiešajā ēterā vēroja vairāk nekā pusmiljons skatītāju no Latvijas un citām valstīm. LTV tiešās translācijas skatījās 23 pasaules valstīs, "LMT straume" platformā – 61 valstī.

Iepriekš vēstīts, ka atradās cilvēki, kam Dziesmu un deju svētki nenozīmēja Latvijas tautu vienotības simbolu, daži tos izmantoja, lai kurinātu naidu un cīnītos par Rīgas nacionālo tīrību.

Ziņu lente
0