Eirovīzijā 2018 uzvaru izcīnījusi Neta no Izraēlas

© AFP 2023 / Francisco LeongIzraēlas pārstāve Neta izcīnīja uzvaru Eirovīzija
Izraēlas pārstāve Neta izcīnīja uzvaru Eirovīzija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Muzikālā konkursa Eirovīzija fināls notika vakar Portugālē.

RĪGA, 13. maijs — Sputnik. Izraēlas pārstāve Neta ar dziesmu "Toy" izcīnīja uzvaru starptautiskajā dziesmu konkursā Eirovīzija, vēsta RIA Novosti.

Otro vietu ieņēma Eleni Foreire no Kipras ar dziesmu Fuego, trešajā vietā — Cēzars Semptons no Austrijas ar dziesmu Nobody But You. Latvijas pārstāvei Laurai Rizotto ar dziesmu Funny Girl nepietika balsu, lai nokļūtu muzikālā konkursa finālā. Jūlija Samoilova no Krievijas, kura izpildīja dziesmu I Won't Break, arī neiekļuva konkursa finālā.

Eirovīzijas uzvarētāja Neta saņēma konkursa īpašo balvu — stikla mikrofonu no aizvadītā gada uzvarētāja Salvadora Sobrala rokām.

"Paldies jums, es esmu tik laimīga! Paldies, ka izvēlaties tos, kuri nav līdzīgi pārējiem. Es mīlu savu valsti!" — viņa teica.

Netai izdevās piedalīties Eirovīzijā pēc uzvaras nacionālajā konkursā Rising Star. Viņas dziesma Toy guva neticamus panākumus — kompozīcijas oficiālo klipu konkursa kanālā YouTube jau noskatījušies vairāk nekā 26 miljonus reižu. Aiz kompozīcijas vieglprātīgā motīva slēpjas svarīga ziņa katram, kurš jebkad saskāries ar vajāšanu un netaisnīgu attieksmi pret sevi. Neta pauda sajūsmu par to, ka skatītāji izvēlējušies "kaut ko neparastu un svarīgu".

"Man ir gods būt daļai no tā. Un es ļoti lepojos ar to, ka atvedīšu šo neticamo notikumu uz Izraēlu," — viņa atzina.

Eirovīzija pirmo reizi notika Portugālē arēnā Altice Nāciju parkā. Šogad skate notika ar devīzi All Aboard!, un noformējumā pārsvarā vērojama okeāna tēma. Konkursā piedalījās 26 valstu pārstāvji.    

Ziņu lente
0