Pēdējā "50 nokrāsu" sērijas filma atguva savu budžetu

© Фото Студия UniversalКадр из фильма "50 оттенков свободы" (2018)
Кадр из фильма 50 оттенков свободы (2018) - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirmās diennakts laikā filma vietējā un starptautiskajā nomā nopelnīja ap 60 miljoniem dolāru.

RĪGA, 11. februāris – Sputnik. Triloģijas "Greja piecdesmit nokrāsas" pēdējā filma pirmajā diennaktī pasaules nomā atguva savu budžetu, vēsta Sputnik Baltkrievija ar atsauci kinofilmu izplatītāju datiem.

"Brīvība piecdesmit nokrāsās" ir pēdējā erotiskās triloģijas filma, kas balstīta uz amerikānietes Ērikas Džeimsas grāmatām. Neskatoties uz šaubīgajām filmas estētiskajām īpašībām, tā piesaista lielu skatītāju uzmanību. Tā nonāca uz ekrāniem 8. februārī, savukārt jau piektdienas beigās "50 nokrāsu" kases ienākumi sastādījuši apmēram 60 miljonus dolāru – filmas budžets sastādīja 55 miljonus.

Tādējādi, burtiski pirmajās izrādes dienās filma pilnībā atmaksājusi izdevumus. Taču atsauksmes par "Brīvību piecdesmit nokrāsās" ir lielākoties negatīvas. Portālā Rotten Tomatoes kritiķu reitings sastāda vien 11%, savukārt skatītāju vidū 57%. Filmas vērtējums portālā IMDb ir 4,1 no 10 – tik zemas balles reti gūst pat atklāti vāji blokbasteri.

Eksperti sagaida no "50 nokrāsu" noslēdzošās daļas augstus kases ienākumus. Franšīzes pirmā filma savāca vairāk nekā 570 miljonus dolāru, otrā – vairāk nekā 381 miljonu dolāru. Daudzi sāgas pielūdzēji vēlas uzzināt, ar ko beigsies dīvainais mīlas stāsts starp biklu meiteni Anastasiju un jauno bagātnieku ar BDSM nosliecēm misteru Greju.

Ziņu lente
0