Gergijevs atbildēja uz franču mediju kritiku koncerta Parīzē dēļ

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasХудожественный руководитель-директор, главный дирижер Мариинского театра Валерий Гергиев
Художественный руководитель-директор, главный дирижер Мариинского театра Валерий Гергиев - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daži Francijas laikraksti uzskatījuši Gergijeva piedalīšanos koncertā par neveiksmīgu izvēli, jo viņš, pēc šo izdevumu žurnālistu domām, esot slavens ar savām "tuvajām attiecībām ar Kremli".

RĪGA, 16. jūlijs — Sputnik. Diriģents Valērijs Gergijevs komentējis franču mediju kritiskos izteikumus par viņa uzstāšanos koncertā Parīzē Bastīlijas dienā, vēsta RIA Novosti. Piektdien Marsa laukumā notika Francijas Nacionālā orķestra koncerts slavenā Krievijas diriģenta vadībā.

Выступление Лепса перед российскими военными на авиабазе Хмеймим в Сирии - Sputnik Latvija
Video
Grigorijs Lepss dzied Hmeimimas aviobāzē Sīrijā

Daži Francijas laikraksti uzskatīja Gergijeva piedalīšanos koncertā par neveiksmīgu izvēli, jo viņš, pēc šo izdevumu žurnālistu domām, esot slavens ar savām "tuvajām attiecībām ar Kremli". Ar kritiku nāca klajā tādi izdevumi, kā Le Point, France Musique un Huffington Post.

Pats Gergijevs uzsvēra, ka viņu aicināja uzstāties Parīzē franči.

"Es neesmu "vadītājs"—esmu uzaicināts viesis. Es neierados bez uzaicinājuma. Es strādāju ar dažiem mūslaiku labākajiem soprāniem, mecosoprāniem, tenoriem, baritoniem. Mēs esam kolēģi. Es pastāvīgi strādāju ar brīnišķīgiem māksliniekiem, un nav bijis tāda perioda, kad es būtu pārtraucis draudzību ar muzikantiem," — sacīja intervijā telekanālam RT Gergijevs, atbildot uz jautājumu, ka viņš vadot svinības par godu valsts svētkiem Francijā.

Pēc diriģenta teiktā, viņš ir ļoti tāls no propagandas un politikas.

"Pēdējā pusotra mēneša laikā man bijuši aptuveni četrdesmit priekšnesumi. Es strādāju ar Annu Netrebko, Plasido Domingo, ar izciliem pianistiem un vijolniekiem. Tamlīdzīgi jautājumi netraucēja nedz manu prātu, nedz sirdi," — piebilda Gergijevs.

Francijā Bastīlijas diena tiek svinēta 14. jūlijā. Šajā dienā 1789. gadā Lielās franču revolūcijas sākumā triecienā tika ieņemts Bastīlijas cietoksnis.

Ziņu lente
0