Josifs Kobzons paudis neapmierinātību ar Krievijas piedalīšanos Eirovīzijā

© Sputnik / Александр Натрускин / Pāriet pie mediju bankasПресс-конференция Иосифа Кобзона
Пресс-конференция Иосифа Кобзона - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Eirovīzijas dalībniecei Jūlijai Samoilovai nav vērts braukt "turp, uz bandītu valsti, apkaunot mūsu izpildītājus", paziņoja pirmais Krievijas Valsts Domes kultūras komitejas priekšsēdētāja vietnieks Josifs Kobzons.

RĪGA, 22.marts – Sputnik. Krievijas tautas izpildītājs, pirmais Valsts Domes kultūras komitejas priekšsēdētāja vietnieks Josifs Kobzons paziņoja RIA Novosti, ka "ir ļoti priecīgs" par paziņojumu, ka Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa dalībniecei Jūlijai Samoilovai var aizliegt iebraukt Ukrainā.

Певица Юлия Самойлова - Sputnik Latvija
Peskovs izslēdz Samoilovas aizstāšanas varbūtību Eirovīzijā

Ukrainas Drošības dienesa vadītājs Vasīlijs Gricaks vakar paziņoja, ka iestāde sagatavojusi dokumentu ar aizliegumu Samoilovas iebraukšanai valstī. Iepriekš Ukrainas ĀM vadītājs Pāvels Klimkins kritizēja Samoilovas piedalīšanos konkursā. Krievijas iedzīvotāja apmeklēja Krimu 2015.gadā, nesaņemot atļauju, uz kuras nepieciešamības uzstāj Kijeva. Neskatoties uz to, Eirovīzijas pārraudzības izpilddirektors Jons Ola Sands paziņoja, ka Eiropas raidorganizācijas savienībai nav pretenziju pret Krievijas delegāciju.

"Esmu ļoti priecīgs, jo visu laiku esmu teicis, ka turp nevajag braukt, uz bandītu valsti, apkaunot mūsu izpildītājus. Tāpēc ļoti labi, ka viņi (Kijeva – red.) mākslīgi radīja, kā saka futbolā, "ārpus spēles pozīciju, " – sacīja Kobzons.

Viņaprāt, Krievijai no sākta gala bija jāatsakās no dalības šajā konkursā. "Neapkaunot sevi un nebraukt ar izstieptu roku pie šīm amerikāņu marionetēm, " – teica Kobzons, atgādinot, ka 1980.gadā ASV sportisti neaizbrauca uz Olimpiādi Maskavā, tādējādi "parādīja savu raksturu".

"Un mēs visi cenšamies pasargāt niecīgus 30 tūkstošus dolāru, kurus esam iemaksājuši Eirovīzijā. Spļaut tiem virsū. Mēs esam zaudējuši arī vairāk. Tikai godu un sirdsapziņu nezaudējam, " – teica deputāts.

Jurijs Loza - Sputnik Latvija
Jurijs Loza par Eirovīziju un savdabības zudumu

Iepriekš kļuva zināms, ka Pirmais kanāls ir pabeidzis iekšējo konkursa izpildītāju un kompozīciju atlases kārtu mūzikas konkursa "Eirovīzija 2017" dalībai un ir izvēlējies: Krieviju Kijevā pārstāvēs Samoilova, kuras par mīlestību izpildītā dziesma Flame Is Burning "atstāja visstiprāko iespaidu", paziņoja telekanālā. No pašas bērnības Samoilovai ir pirmā invaliditātes grupa un viņa pārvietojas ratiņkrēslā.

Vēlāk Ukrainas iekšlietu ministrs un Augstākās Radas deputāts Antons Gerašenko paziņoja, ka Krievijas Eirovīzijas 2017 dalībnieci Jūliju Samoilovu var neielaist Ukrainā, ja viņa piedalījās politiskā provokācijās pret Krimu.

Ukraina ieguva tiesības organizēt Eirovīziju 2017.gadā pēc tās pārstāves – dziedātājas Džamalas – uzvaras pērnā gada konkursā. Viņa izpildīja dziesmu "1944", kura bija veltīta Krimas tatāru deportācijai. Eirovīzijas 2017 pusfināli notiks Kijevā 9. un 11.maijā, un starptautiskā dziesmu konkursa fināls notiks Ukrainas galvaspilsētā 13.maijā.

Latviju konkursā pārstāvēs grupa Triana Park (Triānas Parks) ar dziesmu Line, kura uzvarēja nacionālās atlases konkursa Supernova 2017 finālā.

Ziņu lente
0