Latvijā

Augstāks nekā vidēji ES: janvārī bezdarba līmenis Latvijā bija 7,5%

ES vidēji bezdarbs decembrī bijis 6,4%, savukārt eirozonā – 7%
Sputnik
RĪGA, 2. februāris - Sputnik. Bezdarba līmenis Latvijā 2021. gada decembrī bija 7,5%, tas ir augstāks nekā vidēji Eiropas Savienībā un eirozonā, liecina Eurostat statistikas biroja dati.
Augstākais bezdarba līmenis ES dalībvalstu vidū decembrī bija Spānijā (13%), Grieķijā (12,7%), Itālijā (9%) un Zviedrijā (8,2%).
Latvijā
Kā šogad Latvijā augs algas: ekonomistu prognoze
Zemākais bezdarba līmenis pērnā gada decembrī fiksēts Čehijā (2,1%), Polijā (2,9%), Vācijā (3,2%), Maltā (3,4%), Ungārijā (3,7%) un Nīderlandē (3,8%).
Igaunijā bezdarbs bija 5,2%, bet Lietuvā – 5,6%.
Saskaņā ar sezonāli koriģētajiem datiem, vidēji ES bezdarba līmenis decembrī bija 6,4%, bet eirozonā – 7%.
Saskaņā ar sezonāli izlīdzinātiem datiem, decembrī bijis 6,4% līmenī, bet eirozonas dalībvalstīs vidēji tas bijis 7% līmenī.
Latvijā
Nevakcinēti Latvijas iedzīvotāji pasliktināja bezdarba statistiku
Iepriekš Latvijas Centrālā statistikas pārvalde (CSP) publicējusi savu bezdarba statistiku. Pēc CSP datiem, faktiskā bezdarba līmenis Latvijā 2021. gada beigās bija 7,6%, kas ir par 0,5 procentpunktiem vairāk nekā novembra beigās.
Bezdarba līmenis vīriešu vidū pagājušā gada decembrī pieauga par 0,7 procentpunktiem, mēneša beigās sasniedzot 8,6%, savukārt sieviešu vidū tas palielinājies par 0,3 procentpunktiem – līdz 6,6%.
Vienlaikus Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) reģistrētā bezdarba līmenis decembrī pieaudzis par 0,3 procentpunktiem, mēneša beigās sasniedzot 6,7%.