Foto

Drosme un sievišķība: pirmās sievietes – kosmosa iekarotājas

Par lidojumiem kosmosā sapņo ne tikai daudzas meitenes un puikas, dažam tas ir bērnības sapnis, kas tapis par visas dzīves jēgu. Arī sievietes izvēlas sarežģīto profesiju. Tagad viņas ir slavenas visā pasaulē.
Sputnik
Kosmoss vilinājis ne tikai daudzas zinātnieku un pētnieku paaudzes, bet arī vienkāršus cilvēkus, kuri lauza galvu – kāda ir tālā un noslēpumainā pasaule aiz cilvēka skatiena robežām. Tomēr iekarot kosmosu – tas ir ne tikai sapnis, tas ir arī smags darbs. Kosmonauta profesija prasa īstu vīrišķību, stipru gribasspēku, prasmi tikt galā ar jebkuru ārštata situāciju un nekad nezaudēt pacietību.
Līdz ar vīriešiem uz zvaigznēm vēlas doties arī sievietes. Dažas veltījušas kosmosam visu mūžu. Sputnik fotolentē – drosmīgākās sievietes, kas tagad kļuvušas pazīstamas visā pasaulē.
1 / 10
Lidojuma uz Mēnesi virszemes modelēšanas eksperimentam SIRIUS-17 veltītajā preses konferencē Maskavā piedalījās tā dalībniece Anna Kikina
2 / 10
Lidotāja-kosmonaute Valentīna Tereškova Jaroslavļas aerokluba aerodromā
3 / 10
Pirmā kosmiskā tūriste Anuše Ansari
4 / 10
Pirmā astronaute no Japānas Tiaki Mukai
5 / 10
42./43. ilgstošās ekspedīcijas uz Starptautisko kosmisko staciju (SKS) locekle, EKA astronaute Samata Kristoferetti (Itālija) treniņu laikā pilotējamā kuģa "Soyz TMA-M" trenažierī Gagarina vārdā nosauktajā Kosmonautu sagatavošanas centrā
6 / 10
Pirmā amerikāņu sieviete, kas pabijusi kosmosā, - Sallija Raida
7 / 10
Angļu kosmonaute Helēna Šārmena izmeklēšanā Medicīnisko un bioloģisko problēmu institūtā
8 / 10
Pirmā Dienvidkorejas astronaute Li So Jena
9 / 10
Pirmā Francijas kosmonaute Klodija Enjerē
10 / 10
Pirmā Ķīnas kosmonaute Ļu Jana