PVO Ārkārtējā komiteja tiksies, lai novērtētu situāciju ar Covid-19 pasaulē

Šo ceturtdien apritēs pusgads kopš brīža, kad Pasaules Veselības organizācija pasludināja Covid-19 par ārkārtējo situāciju sabiedriskās veselības aprūpes jomā, kurai ir starptautiska nozīme.
Sputnik

RĪGA, 27. jūlijs – Sputnik. Pasaules Veselības organizācijas ģenerāldirektors Tedross Adhanoms Gebreiesuss šonedēļ sasauks PVO Ārkārtējo komiteju, lai novērtētu situāciju ar Covid-19 pandēmiju pasaulē, raksta RIA Novosti Jeļizaveta Isakova.

Ārsts pastāstīja, kā atšķirt gripu no koronavīrusa

"Šo ceturtdien apritēs pusgads kopš brīža, kad PVO pasludināja Covid-19 par ārkārtējo situāciju sabiedriskās veselības aprūpes jomā, kurai ir starptautisks raksturs… Kā to prasa starptautiskie noteikumi, es atkal pulcēšu Ārkārtējo komiteju šonedēļ, lai tā veiktu situācijas ar Covid-19 pandēmiju pārvērtēšanu un sniedz man attiecīgus padomus," paziņoja PVO ģenerāldirektors preses konferencē pirmdien Ženēvā.

Pasaules Veselības organizācija 11. martā pasludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 uzliesmojumu par pandēmiju. Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, pasaulē jau ir atklāti vairāk nekā 16,4 miljoni inficēšanās gadījumu, vairāk nekā 652 tūkstoši cilvēku nomira un vairāk nekā 10 miljoni izveseļojās.