Čīlē nejauši atrasts vienīgais mikroautobuss RAF-977 "Latvija" pasaulē

Čīlē atrasts vienīgais saglabājies agrīnā parauga mikroautobuss RAF-977 "Latvija", ko Rīgas autobusu fabrika ražoja no 1959. līdz 1976.gadam.
Sputnik

RĪGA, 15. marts - Sputnik. Mikroautobuss RAF-977 pieder pie sērijas, ko laida klajā "Rīgas autobusu fabrika". Tā pamatā bija automašīnas GAZ-21 "Volga" agregāti. RAF-977 virsbūve atbilda tālaika modes kliedzienam Eiropā un izcēlās ar pievilcīgu dizainu. Automašīna tika laista klajā nelielā apjomā un faktiski tika montēta ar rokām.

Uz Latvijas ceļiem atgriezīsies leģendārie mikroautobusi RAF

Līdz šim valdīja uzskats, ka šis modelis ir neatgriezeniski zaudēts, tāpēc sludinājums vienā no vietnēm "Pērku/pārdodu" Čīlē kļuva par īstu sensāciju, stāsta "Rossijskaja gazeta".

Sludinājumu par automašīnas pārdošanu publicēja kāds Pedro-Agire-Serda komūnas iedzīvotājs netālu no Slantjāgo, Čīles galvaspilsētas. Par automašīnu viņš prasīja pieticīgus 800 tūkstošus peso, apmēram 837 eiro. Sludinajuma teksts bija ļoti lakonisks: "Pārdodu krievu mikroautobusu RAF, izlaists 1960.gadā, nedarbojas, ritošā daļa ļoti labā stāvoklī, iespējams pārtaisīt par kravas automašīnu vai pārtikas furgonu."