VVC kaitē Latvijai vairāk, nekā visi koronavīrusi: Ušakovs lūdz informāciju krievu valodā

Frakcija "Saskaņa" Saeimā palūgs Veselības ministrijai nodrošināt informāciju par riskiem, kas saistīti ar koronavīrusa izplatīšanos, ne tikai latviešu valodā, bet arī Latvijā izplatītajās krievu un angļu valodās.
Sputnik

RĪGA, 13. marts – Sputnik. Latvijas valsts iestādes izsūta iedzīvotājiem informāciju par koronavīrusa izplatīšanos un par to, kā sevi pasargāt no saslimšanas, tikai un vienīgi latviešu valodā. Savu sašutumu šajā sakarā izteica gan Nils Ušakovs, gan "Saskaņas" deputāti, gan sabiedriskie aktīvisti.

Bijušais Rīgas mērs un esošais Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs asi kritizēja Latvijas varasiestāžu rīcību, kuri neņem vērā krievvalodīgo iedzīvotāju intereses un nesniedz informāciju par jauno vīrusu viņu dzimtajā valodā.

"Cīņa ar koronavīrusu latviski. Igaunijā informāciju par vīrusu izplata trīs valodās - igauņu, angļu un krievu. Latvijā - protams tikai latviešu. Dažbrīd šķiet, ka visi koronavīrusi kopā nodara mazāku kaitējumu valstij, kā viens Valsts valodas centrs," uzrakstīja Ušakovs savā Facebook lapā.