Ja lidmašīnas nelido: airBaltic turpinās samazināt darbinieku skaitu

Latvijas labākais darba devējs transporta un loģistikas nozarē grasās atlaist aptuveni ceturto daļu darbinieku.
Sputnik

RĪGA, 13. marts – Sputnik. Lidsabiedrība airBaltic plāno turpināt darbinieku skaita samazināšanu un slēgt vairākus maršrutus, paziņoja Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" airBaltic izpilddirektors Martins Gauss.

Iepriekš airBaltic izsludināja nolūku atlaist 250 darbiniekus, taču, pēc Gausa sacītā, tas nav galīgais lēmums – kopumā uz laiku var tikt atlaisti 400 cilvēku un pat vairāk.

"Ja lidmašīnas nelido, mums nav vērts nodarbināt apkalpi," sacīja Gauss.

Pagājušajā nedēļā airBaltic, kurā strādā aptuveni 1800 darbinieku, pēc tautas balsojuma rezultātiem, ko veica personāla atlases aģentūra "CV-Online Latvia", tika atzīta par labāko darba devēju transporta un loģistikas nozarē. Šo balvu airBaltic saņēmusi deviņus gadus pēc kārtas.

"Šis ir grūts laiks, un valdības veic bezprecedenta pasākumus. Drošība, to skaitā veselības aprūpe, ir galvenā prioritāte. Aviokompānijas ievēro šīs prasības. Valdībām ir jāatzīst arī tas, ka aviokompānijas, kurā ir nodarbināti aptuveni 2,7 miljoni cilvēku, izjūt ārkārtīgu finanšu un operatīvo spiedienu. Tām ir nepieciešams atbalsts," paziņoja IATA ģenerāldirektors Aleksandrs Dežunjaks.

Iepriekš IATA jau ziņoja, ka pasaules aviokompānijas situācijas ar koronavīrusu dēļ var pazaudēt no 63 līdz 113 miljardiem dolāru peļņas pasažieru pārvadājumos 2020. gadā.