Igauņi nosaukuši galveno Eiropas Savienības problēmu

ES iedzīvotāju socioloģiskās aptaujas gaitā noskaidrojies, ka igauņus visvairāk Eiropas valstu vidū uztrauc migrācijas problēma.
Sputnik

RĪGA, 18. jūnijs – Sputnik. Gandrīz divas trešdaļas Igaunijas iedzīvotāju uzskata imigrāciju par Eiropas Savienības galveno problēmu, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz ES socioloģisko dienestu Eurobarometer.

Latvijas iedzīvotāji pilnīgi vīlušies politiskajās partijās

Imigrāciju par galveno problēmu nosaukuši 62% Igaunijas iedzīvotāju. Tas ir augstākais rādītājs Eiropas Savienībā. Vidēji Rietumos šāds viedoklis ir tikai 38% respondentu.

Imigrāciju par galveno problēmu tāpat uzskata Čehijā, Ungārijā, Maltā un Dānijā, kur par to nobalsojuši vairāk nekā 50%.

Vismazāk imigrācija uztrauc Portugāli. Šeit reģistrēti vien 16% neapmierināto. Horvātijā, Spānijā, Lielbritānijā un Rumānijā imigrāciju uzskata par lielu problēmu mazliet vairāk kā 20% aptaujāto.

Salīdzinot ar ES vidējo rādītāju, Igaunijā tāpat augsti izvērtē terorisma problēmas svarīgumu – 35% (ES vidējais rādītājs — 29%).

Eurobarometer pētījums tika veikts martā. Katrā Eiropas Savienības valstī intervijas veidā tika aptaujāts ap tūkstotis respondentu.