Latvijas armija iepirks šautenes G-36

Nacionālie bruņotie spēki un Zemessardzes apakšvienības pakāpeniski pāriet no Kalašņikova automātiem uz vācu uzbrukuma šautenēm G-36.
Sputnik

RĪGA, 12. janvāris — Sputnik. Nacionālie bruņoties spēki (NBS) noslēdza vispārēju vienošanos un līgumu ar Heckler & Koch GmbH par uzbrukuma šauteņu G-36 iegādi, vēsta Aizsardzības ministrijas mājas lapa.

Vācu šaujamieroču ražošanas kompānija Heckler & Koch GmbH izstrādāja uzbrukuma šautenes G-36 90. gadu sākumā. Tās ir bundesvēra, Lietuvas, Spānijas un Austrijas Bruņoto spēku, Lielbritānijas policijas, kā arī Polijas, Albānijas, Francijas un citu valstu specvienību apbruņojuma rīcībā.

NBS izmanto G-36 kopš 2006. gada, tostarp, starptautisko operāciju rajonos Āzijā un Āfrikā. Šobrīd tās atrodas pastāvīgo spēku karavīru vienību rīcībā. Pakāpeniski no AK-74 uz G-36 pāriet arī Zemessardzes apakšvienības.

​Tāpat vispārējā vienošanās un līgums paredz arī citu ieroču veidu iegādi. Līgums noslēgts uz septiņiem gadiem un paredz ieroču iegādi Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Valsts robežsardzei. Pirmās piegādes ieplānotas šogad.