"Medūza"* no Rīgas apstrīd ārvalstu aģenta statusu Krievijā

© Pixabay / pompiРабота за компьютером
Работа за компьютером - Sputnik Latvija, 1920, 13.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ārvalstu aģenta statuss nekādi nav ietekmējis "Meduza"* pilnvērtīgo medija darbību, taču projekta vadība ziņo, ka "uz spēles likta izdevuma izdzīvošana".
RĪGA, 13. maijs - Sputnik. Latvijā reģistrētais interneta izdevums "Meduza"* ir apstrīdējis Krievijas Tieslietu ministrijas lēmumu par iekļaušanu ārvalstu aģentu sarakstā, attiecīgā prasība tika iesniegta vienā no Maskavas tiesām.
"Prasība ir iesniegta tiesā," paziņoja RIA Novosti tiesas preses dienestā.
Экскурсия по рижскому Дому печати перед реконструкцией - Sputnik Latvija, 1920, 24.04.2021
RF atzinusi ziņu vietni "Meduza"* par ārvalstu aģentu
Prasības izskatīšanas datums vēl nav noteikts.
Krievijas Tieslietu ministrija aprīlī paziņoja par Latvijas galvaspilsētā bāzētā izdevuma "Meduza"* iekļaušanu masu mediju - ārvalstu aģentu sarakstā. Ziņu projekta ģenerāldirektore Gaļina Timčenko tolaik informēja, ka "Meduza"* apstrīdēs šo lēmumu.
Vēlāk izdevums ziņoja par bažām aģenta statusa dēļ zaudēt reklāmdevējus. Pēc "Meduza"* vadības vērtējuma "uz spēles likta izdevuma izdzīvošana". Kā teikts publikācijā izdevuma mājaslapā, iekļaušanas dēļ ārvalstu aģentu sarakstā "Meduza"* ir zaudējusi gandrīz visu savu peļņu.
Tikmēr Kremlī neuzskata, ka "Meduza"* atzīšana par ārzemju aģentu traucē izdevuma darbību. Kā paziņoja Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, Tieslietu ministrijas lēmums neparedz izdevuma darbības ierobežojumus. Viņš piebilda, ka Kremlī vērtē katra medija žurnālistu profesionalitāti, taču mūsdienu informācijas tirgus ir izveidots tā, ka kāda izdevuma pazušana nebūs īpaši jūtama.
Russia Today. Foto no arhīva - Sputnik Latvija, 1920, 11.12.2016
Bijušais ASV vēstnieks Krievijā ierosinājis pasludināt Sputnik un RT par ārvalstu aģentiem
Savukārt Krievijas Ārlietu ministrijā norādījuši, ka Krievijas Federācijā "Meduza"* strādā kā pilnvērtīgs medijs, neskatoties uz izdevuma ārvalstu aģenta statusu. "Mums "Meduza"* ir masu informācijas līdzeklis. Viņi sūta jautājumus, mēs uz tiem atbildam. Viņi zvana, mēs paceļam klausuli. Šajā ziņā mēs viņus nekādā veidā nediskriminējam," paziņoja resora oficiālā pārstāve Marija Zaharova.
Tāpat sakarā ar situāciju ap "Meduza"* diplomāte painteresējās par to, kad pēdējo reizi RT un Sputnik ēterā parādījās ASV oficiālās personas? "Nekad. Un viņi pat neslēpj, ka viņi to nedarīs," piebilda Zaharova.
Saskaņā ar federālo likumu "Par masu informācijas līdzekļiem", ārvalstu aģentu izdevumu materiāli jāizplata Krievijas teritorijā ar attiecīgu marķējumu. Šīs normas mērķis ir informēt lasītājus Krievijas Federācijā, ka šādi izdevumi atbalsta citu valstu intereses.
*medijs, kas veic ārvalsts aģenta funkcijas Krievijā
Ziņu lente
0