Krievijā atbildēja uz Ukrainas un NATO spēku gatavošanos karam Krimā

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasВоеннослужащие Украины во время совместных учений Украины и стран НАТО
Военнослужащие Украины во время совместных учений Украины и стран НАТО - Sputnik Latvija, 1920, 05.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš Ukrainas pārstāvis Trīspusējā kontaktu grupā Donbasa lietās Aleksejs Arestovičs paziņoja, ka NATO mācībās "Defender Europe 2021" izspēlēts karš ar Krieviju, un apliecināja: NATO jau savelk spēkus un gatavo to pārvietošanu.
RĪGA, 5. aprīlis — Sputnik. ASV karavīru parādīšanās Ukrainā prasa no Krievijas papildu drošības pasākumus, žurnālistiem paziņoja Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, vēsta RIA Novosti.
"Neapšaubāmi, tāda scenārija attīstība (ASV karavīru parādīšanās Ukrainā) novestu pie spriedzes tālākas eskalācijas Krievijas robežu tuvumā. Protams, tas prasīs papildu pasākumus no Krievijas valsts drošībai," teica Peskovs. Uz jautājumu, par kādiem pasākumiem varētu būt runa, viņš norādīja, ka "visi, kas nepieciešami".
Iepriekš ASV Valsts departaments apsūdzēja Krieviju par "destabilizējošām" darbībām Ukrainā. Turklāt Ukrainas Aizsardzības ministrija pēc ministra Andreja Tarana pārrunām ar Pentagona vadītāju Loidu Ostinu paziņoja, ka Vašingtona atbalstīs Kijevu "Krievijas agresijas eskalācijas gadījumā".
Склон горы Ай-Петри с замерзшим стометровым водопадом Учан-Су в Крыму - Sputnik Latvija, 1920, 04.04.2021
Apdomājieties! Krievija uzstājīgi iesaka NATO un Ukrainai neplānot karu
ASV savā relīzē presei apstiprināja, ka turpinās stiprināt Ukrainas militāro potenciālu un atgādināja, ka no 2015. gada ASV piešķīrusi Kijevai vairāk nekā divus miljardus dolāru drošības nozarei.
Krievijas Federācijas Padomes vicespīkers Konstantins Kosačovs, komentējot šos paziņojumus, atzīmēja, ka UBS pēdējos mēnešos nostiprina grupējumu Donbasā pretēji sarunu rezultātiem EDSO līnijā. Viņš atgādināja, ka Ukrainas armijas virspavēlnieks Ruslans Homčaks nesen anonsēja Kijevas plānu pastiprināt pozīcijas Ukrainas dienvidaustrumos un Krimas rajonā. Senators uzsvēra: šādi soļi neatbilst Minskas protokoliem, bet Maskava cenšas novērst militāra scenārija īstenošanu.
Kijeva un rietumvalstis iepriekš ne vienu vien reizi pārmetušas Krievijai iejaukšanos Ukrainas iekšējās lietās. 2015. gada janvārī Augstākā rada pieņēma paziņojumu, kurā Krieviju nodēvēja par "agresorvalsti". Maskava šādus apgalvojumus atspēko un norāda, ka nav iejaukta Ukrainas iekšējā konfliktā.

Kārtējā iespēja nopelnīt

Savukārt Valsts domes deputāts Ruslans Bālbeks atzīmēja, ka ar tādiem izteikumiem Kijeva pūlas demonstrēt savu nozīmi un iedvest pilsoņiem, ka alianse izveidojusi grupējumu Ukrainas labad un "gatavojas karot ar Krieviju visās frontēs".
Politiķis atgādināja, ka Ziemeļatlantijas alianse ir milzīga birokrātiska mašīna, un militārās mācības kļuvušas par kārtējo veidu, kā nopelnīt karaspēka nodrošināšanai vajadzīgos līdzekļus.
"Ir naivi no Kijevas puses ticēt tam, ka sabiedrotie Eiropā karos par prezidenta Zeļenska interesēm," viņš secināja komentārā RT.

"Bezmaksas poligons"

Senators no Krimas, Federācijas Padomes Starptautisko lietu komitejas loceklis Sergejs Cekovs Ukrainu salīdzināja ar bezmaksas militāro poligonu Rietumiem.
25 апреля 1945 года в районе Торгау на Эльбе войска 1-го Украинского фронта встретились с войсками 1-й армии США. - Sputnik Latvija, 1920, 04.04.2021
Viedoklis
Savienotajās Valstīs pūlas pierādīt, ka visus pasaules karus sākuši krievi
"NATO acīs Ukraina ir militāro mācību bezmaksas poligons, ierocis pret Krieviju. Esmu pārliecināts: pienāks laiks, kad Ukrainā aptvers, ka NATO tikai kurināja un uzturēja karus daudzās pasaules valstīs. NATO ir agresors, ne aizstāvis," viņš paskaidroja.
Pēc viņa domām, Kijevas ienaidnieks ir Ukrainas tagadējā valdība, kas novedusi valsti pie jukām un haosa, nevis Maskava.
"Tādiem Kijevas "militārajiem speciālistiem" kā Arestovičs vajadzētu mazināt savu degsmi attiecībās ar Krieviju, jo brīdī, kad pienāks laiks atbildēt par saviem vārdiem un darbībām, viņu aizokeāna draugi ātri atteiksies no viņiem," secināja Cekovs komentārā aģentūrai RIA Novosti.
Ziņu lente
0