"Rospotrebnadzor" nosaucis trīs "EpiVakKorona" aizsarglīnijas

© Sputnik / Чедлы Бен Ибрахим / Pāriet pie mediju bankasРоссийская вакцина "Спутник V" ("Гам-КОВИД-Вак")
Российская вакцина Спутник V (Гам-КОВИД-Вак) - Sputnik Latvija, 1920, 27.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Covid-19 vakcīna "EpiVakKorona" veido trīskāršu imūni aizsardzību, pastāstīja Krievijas patērētāju aizsardzības iestādē "Rospotrebnadzor".

RĪGA, 27. marts — Sputnik. Informācija par preparāta darbības principiem publicēta iestādes oficiālajā vietnē, vēsta RIA Novosti.

Antivielas vājina SARS-CoV-2 S-olbaltumvielas mijiedarbību ar šūnas receptoru — tā veidojas pirmā aizsarglīnija. Par otro kļūst antivielas, kas neļauj vīrusu čaulas saplūst ar šūnas membrānu un pretojas vīrusa iekļūšanai. Ja patogēns tomēr nonāk šūnā, sāk darboties trešā aizsarglīnija – tiek aktivizēti tādi imūnsistēmas elementi kā makrofāgi, neitrofili un dabiskie kileri. Izņemot antivielas, "EpiVakKorona" rosina arī T-šūnu imūno atbildi, atzīmēts relīzē.

Все о вакцине Спутник V: брифинг главы центра Гамалеи Александра Гинцбурга - Sputnik Latvija, 1920, 18.03.2021
Video
Viss par vakcīnu "Sputnik V": Gamaleja centra vadītāja Aleksandra Gincburga brīfings

Iepriekš žurnāls "Infekcija un imunitāte" publicēja vakcīnas klīnisko pētījumu pirmās un otrās fāzes rezultātus 18-60 gadu vecuma grupā: 21 dienu pēc otrās devas saņemšanas visiem dalībniekiem izveidojās antivielas.

"EpiVakKorona" ir otrais (pēc "Sputnik V") Krievijā reģistrētais preparāts koronavīrusa infekcijas profilaksei. Tas nesatur dzīvu vīrusu un veido imunitāti, pateicoties mākslīgi sintezētiem peptīdiem.

Tāpat Krievijā ir vēl divas Covid-19 vakcīnas: "Sputnik V", ko izstrādāja Gamaleja centrs un Čumakova centrā izstrādātais preparāts "KoviVak".

Ziņu lente
0