ASV pilsoņi atvainojas Krievijai par savu valdību

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasЗаместитель министра иностранных дел РФ Анатолий Антонов
Заместитель министра иностранных дел РФ Анатолий Антонов - Sputnik Latvija, 1920, 21.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atšķirībā no ASV valdības, Amerikas pilsoņi, šķiet, vairāk saprot politikā. Krievijas vēstniecība Vašingtonā turpina saņemt no cilvēkiem vēstules ar atvainošanos un vēlējumiem attīstīt draudzīgas attiecības ar Krieviju.

RĪGA, 21. marts — Sputnik. Krievijas vēstnieks ASV Anatolijs Antonovs izsaka visdziļāko pateicību amerikāņiem, kuri nosūta Krievijas vēstniecībai Vašingtonā vēstules ar atvainošanos par izteikumiem no ASV administrācijas puses. Par to teikts Krievijas Federācijas vēstniecības Facebook lapā.

Savās vēstulēs amerikāņi pauž nesaskaņas ar ASV valdības pozīciju un izteicas par draudzīgu attiecību attīstību starp valstīm.

"Man dziļi aizkustina amerikāņu nevienaldzīga un aktīva nostāja, viņi saprot, ka dialogs starp valstīm jāveido uz savstarpējas cieņas un vienlīdzības pamata. Šāda ASV pilsoņu pieeja liecina, ka joprojām saglabājies potenciāls attiecību normalizēšanai starp Krievijas un amerikāņu tautām. Ļoti ceru, ka administrācija uzklausīs vēlētāju balsis un pārtrauks jau tāpat pārlieku saspringto attiecību tālāku graušanu," uzsver Antonovs.

Iepriekš ASV prezidents Džo Baidens intervijā atļāvies personiski izteikties par Putinu, pēc kuras sabiedrība viņu nosauca par "psihu". Pēc viņa izteikumiem Krievijas Ārlietu ministrija izsauca uz Maskavu vēstnieku ASV Anatoliju Antonovu.

Krievijas valsts vadītājs, kurš izceļas ar savu lojalitāti un centieniem saglabāt mieru, ierosināja tuvākajā laikā sarīkot atklātu un publisku sarunu ar ASV prezidentu. Kā atzīmēja Putins, šāda saruna būtu interesanta cilvēkiem, jo Krievija un ASV uzņēmušās īpašu atbildību.

Президент США Джо Байден - Sputnik Latvija, 1920, 21.03.2021
Viedoklis
Kas rausta aiz mēles Džo Baidenu

Taču Baltajam namam, protams, tāda iecere nepatīk. Džo Baidens, kad žurnālists viņam atklāti pajautāja par Putina priekšlikumu, neatbildēja neko.

Peskovs, komentējot situāciju, paziņoja, ka Kremlis vienmēr cer uz to labāko attiecībās ar ASV. Tiesa, šoreiz Peskovs piebilda: "bet ir gatavi sliktākajam".

Turklāt Peskovs uzsvēra, Krievijas vadība cenšas uzturēt abu valstu attiecības, jo tas atbilst visas pasaules drošības interesēm.

Ziņu lente
0