Eksperts: Zviedrijas pārskats par KF un NATO karu – metode naudas izsišanai no ES

© Sputnik / Sergey MelkonovИспанский основной танк Leopard 2E на параде в Риге в День независимости Латвии
Испанский основной танк Leopard 2E на параде в Риге в День независимости Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 16.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zviedrijas Aizsardzības pētījumu aģentūras pārskats par Krievijas un NATO kara scenāriju ir vajadzīgs vienīgi naudas izsišanai no Eiropas Savienības valstu valdībām un iedzīvotājiem, uzskata eksperts Konstantins Sivkovs.

RĪGA, 16. marts — Sputnik. Zviedrijas Aizsardzības pētījumu aģentūras eksperti organizēja militāru spēli, lai novērtētu NATO un bloka sabiedroto spēku līdzsvaru salīdzinājumā ar Krieviju. Cita starpā FOI eksperti imitēja Krievijas uzbrukumu Baltijas valstīm caur Baltkrieviju, nepielietojot kodolieročus, un secinājuši: tādā gadījumā Maskavai "ir labas izredzes gūt panākumus".

Analītiķi konstatējuši virkni būtisku trūkumu, kuri var nopietni ietekmēt situāciju plašas konfrontācijas gadījumā starp NATO un Krieviju. To starpā ir neliels organizēto mācību skaits, atšķirīgas Ziemeļatlantijas alianses dalībvalstu militārās iespējas un NATO vienību izkliedētība.

Корвет Стойкий во время выхода кораблей Балтийского флота в море - Sputnik Latvija, 1920, 13.03.2021
Zviedrijā atzīst: sākoties karam Baltijā, Krievija uzvarēs

Militāro zinātņu doktors Konstantins Sivkovs komentēja šos zviedru slēdzienus sarunā ar aģentūru RIA Novosti. Viņš uzsvēra: pats galvenais ir tas, ka Krievija neplāno uzbrukuma karadarbību pret NATO. Tas ir izslēgts.

"No kopējā militārā un militārās rūpniecības potenciāla NATO būtiski daudzkārt pārspēj Krieviju. tas būs vienīgi aizsardzības karš," paziņoja Sivkovs.

Pēc viņa domām, ja pieļaut tādu iespēju – NATO uzbrukumu Krievijai, alianse veidos grupējumus uzbrukumiem pie Krievijas robežām. Tātad Zviedrijas Aizsardzības pētījumu aģentūras pētījumiem ir tikai viens mērķis – iestāstīt Eiropas Savienības valstu vadītājiem un iedzīvotājiem, ka vajadzīga nauda ceļu tīkla reorganizācijai.

Sivkovs paskaidroja, ka aptuveni 80% tiltu Eiropā nevar izturēt svaru, kas pārsniedz vairāk nekā 50 tonnas. Šī iemesla dēļ nav iespējams tiem pāri vest tankus Leopard, Leclerc un amerikāņu Abrams, kas sver 68-70 tonnas. Tādu slodzi spēj izturēt tikai 15-20% tiltu.

Vienīgā iespēja labot situāciju – ieguldīt naudu ceļubūves nozarē. Tad NATO bruņojuma ceļojumu pa ES būs iespējams īstenot daudz vienkāršāk.

Neesošie "Krievijas draudi"

Scenārijs "Krievijas uzbrukums Baltijai" ir ļoti populārs militāro ekspertu un analītiķu vidū. Nesen Polijas Sauszemes spēku bijušais komandieris ģenerālis Valdemārs Skšipčaks paziņoja, ka Krievijai būs vajadzīgas "divas līdz četras diennaktis Baltijas valstu ieņemšanai", pēc tam karadarbība, viņa ieskatā, pārsviedīsies uz Poliju.

Poļu izdevums "Gazeta Polska" tāpat uzskata, ka kara gadījumā uzvara būs Krievijas pusē, tikai žurnālistiem šķiet, ka tas notiks vēl ātrāk – dažu stundu laikā.

Латвийские военнослужащие на багги на параде в Риге в День независимости Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 05.02.2021
Viedoklis
Baltijas valstis gatavojas karam ar Krieviju: Blitzkrieg vai Blitzkaputt?

Analītiķi izskata arī tādu scenāriju, kā NATO uzbrukums Krievijai – nesen amerikāņu izdevuma "Overt Defence" eksperts, balstoties uz ASV Jūras kara analītiskā centra datiem, aprakstīja domājamo scenāriju – uzbrukumu Kaļiņingradai.

Izteikumi par "Krievijas draudiem" Rietumos skan jau ilgu laiku, lai arī Maskava uzsver – tā neplāno nekādus uzbrukumus nevienai NATO valstij.

Ziņu lente
0