Latvijā pārkāpj visas robežas. KF informēja EDSO padomi par krievu mediju apspiešanu

© Фото предоставлено постоянным представительством России при ОБСЕПостоянный представитель РФ при ОБСЕ Александр Лукашевич
Постоянный представитель РФ при ОБСЕ Александр Лукашевич - Sputnik Latvija, 1920, 12.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Notiekošais tālu pārspēj pagātnē vērotos mediju tiesību ierobežošanas procesus, visas Rietumu pasaules mērogos īstenota kampaņa ar mērķi noteikt oficiozās informācijas diktātu.

RĪGA, 12. februāris - Sputnik. Latvija mērķtiecīgi izspiež no savas informācijas telpas Krievijas un krievvalodīgos medijus, krievu valodu un jebkādu citādu domāšanu, paziņoja EDSO pastāvīgās padomes locekļiem Krievijas pārstāvis Aleksandrs Lukaševičs.

Pēc viņa vārdiem, Latvijā turpinās agresīva kampaņa, kuras mērķis ir attīrīt informācijas telpu no Krievijas medijiem. Lukaševičs atgādināja, ka Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome uz gadu ir apturējusi Krievijas televīzijas kanāla "Rossija RTR" translāciju, kā arī aizliedza vēl 16 Krievijas kanālus, no kuriem daudziem nebija nekāda sakara ar politiku.

Пульт от телевизора - Sputnik Latvija, 1920, 11.02.2021
Nacionālpatrioti sajūsmā par Krievijas telekanālu slēgšanu Latvijā

"Šāds aizliegums ir Rīgas mērķtiecīgas līnijas elements, kas vērsta uz Krievijas un krievvalodīgo mediju, krievu valodas, kā arī jebkādas citādas domāšanas izspiešanu no šīs valsts informācijas telpas," paziņoja Lukaševičs EDSO pastāvīgās padomes tiešsaistes sēdes laikā.

Diplomāts norādīja, ka Latvija jau vairākus gadus ar izdomātiem ieganstiem vajā VGTRK televīzijas kanālus. Viņš vērsās pie EDSO pārstāves mediju brīvības jautājumos Terēzes Ribeiru ar aicinājumu rūpīgi uzraudzīt informatīvās telpas patvaļīgas cenzūras centienus un attiecīgi reaģēt uz tiem.

"Notiekošais tālu pārspēj pagātnē vērotos mediju tiesību ierobežošanas procesus - nepārprotami saskatāma vēl viena, visas Rietumu pasaules mērogos īstenota kampaņa ar mērķi noteikt oficiozās informācijas diktātu. Šajā gadījumā nepieciešama aktīvāka un principiālāka reakcija," uzsvēra Lukaševičs.

Šonedēļ Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) nolēmusi aizliegt retranslāciju Latvijā vēl 16 telekanāliem.

Телевизионный пульт и телевизор - Sputnik Latvija, 1920, 09.02.2021
"Koronavīruss bez latviešu valodas neizplatās": Ušakovs par krievu telekanālu slēgšanu

Sarakstā iekļauti: REN TV Baltic, NTV Mir Baltic, Karusel International, "NTV Serial" ("НТВ Сериал"), "NTV Stilj" ("НТВ Стиль"), "NTV Pravo" ("НТВ Право"), "Kinomiks" ("Киномикс"), "Nashe novoye kino" ("Наше новое кино"), "RODNOYE KINO" ("РОДНОЕ КИНО"), "INDIYSKOYE KINO" ("ИНДИЙСКОЕ КИНО"), "KINOKOMEDIYA" ("КИНОКОМЕДИЯ"), "KINOSERIYA" ("КИНОСЕРИЯ"), "KVN TV" ("КВН ТВ"), "Kukhnya TV" ("Кухня ТВ"), "BOKS TV" ("БОКС ТВ") un "HD Life".

Latvija regulāri liek šķēršļus Krievijas telekanālu un citu mediju darbam savā informācijas telpā. Latvija uzskata, ka tādam pasākumam vajagot nodrošināt valsti no "Kremļa propagandas".

Krievijas Ārlietu ministrija jau vairākkārt norādījusi, ka Latvijas ceļš pretī totālai cenzūrai ar jebkādiem līdzekļiem neatbilst tās apgalvojumiem par uzticību Eiropas vērtībām un demonstrē, kā tā noniecina vārda un preses brīvības pamatprincipus.

Ziņu lente
0