Politika

Krievijas ĀM pārstāve: Rietumi vienmēr sameklēs ieganstu sankcijām

© Sputnik / Наталья СеливерстоваЗдание министерства иностранных дел РФ на Смоленской-Сенной площади в Москве
Здание министерства иностранных дел РФ на Смоленской-Сенной площади в Москве - Sputnik Latvija, 1920, 03.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova konstatēja, ka rietumvalstis vienmēr izdomās ieganstu sankciju ieviešanai, - tādiem soļiem iemesls nav vajadzīgs.

RĪGA, 3. februāris — Sputnik. Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova, komentējot jaunu Krievijai naidīgu ierobežojumu ieviešanas risku sakarā ar Alekseja Navaļnija lietu, konstatēja, ka rietumvalstīm nav vajadzīgs iemesls tādiem soļiem, stāsta RIA Novosti.

"Tas nu ir skaidrs – viņiem nospļauties par jautājuma būtību. Viņiem vajadzīgs jebkāds iegansts. Ja tas ir, viņi to izvilks no paša tumšākā stūra, ja nav, – izdomās vai radīs paši. Tāda bija taktika 2020. gadā, 2016. gadā, 2011. gadā. Šī savaldīšanas mēģinājumu politika tiek īstenota jau ilgus gadus. Mēs redzam, ka viņi izmanto visdažādākos ieganstus. Šim nolūkiem viņiem nav jānoskaidro patiesība, jāiedziļinās jautājuma būtībā, jāpēta," diplomāte teica "Solovjov LIVE" ēterā.

Заседание суда по делу Алексея Навального - Sputnik Latvija, 1920, 03.02.2021
Latvijas ĀM ir neapmierināta: Navaļnijam piespriests cietumsods

Otrdien Maskavas pilsētas Simonovskas tiesa atcēla Aleksejam Navaļnijam piespriesto nosacīto sodu lietā par naudas līdzekļu laupīšanu 30 miljonu rubļu apmērā kompānijā "Iv Roše" un aizvietoja to ar brīvības atņemšanu uz trim gadiem un sešiem mēnešiem kolonijā.  Pēc tam vairākas valstis, ieskaitot ASV, Vāciju, Franciju un Lielbritāniju, vērsās pie Krievijas valdības ar aicinājumu atbrīvot blogeru.

Iepriekš ārvalstu politiķiem, kuri komentēja situāciju ar Navaļniju, Ārlietu ministrija ieteica cienīt starptautiskās tiesības un risināt problēmas pašu mājās. KF ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs konstatēja, ka Rietumu politiķu izteikumi šajā kontekstā ir "kā nokopēti". Valsts prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka Kremlis neplāno uzklausīt izteikumus par Navaļniju, kas skan no citām valstīm.

Tiesa jau trīs reizes izskatījusi FSID ierosinājumus nomainīt Aleksejam Navaļnijam piespriesto nosacīto sodu pret brīvības atņemšanu un katru reizi ierosinājumu noraidīja, vien pagarinot pārbaudes laiku. Tiesa konstatēja, ka, tikai pēdējo triju gadu laikā, saskaņā ar Federālā sodu izpildes dienesta datiem, Navaļnijs gandrīz 60 reizes nav noteiktajā termiņā reģistrējies kriminālsodu izpildes inspekcijā (viņa pienākums ir to darīt divas reizes mēnesī) un saņēmis virkni administratīvo sodu – no liela naudas soda līdz arestam.

Вячеслав Домбровский - Sputnik Latvija, 1920, 28.01.2021
Tas valdzina: Dombrovskis par Latvijas politiķu divkosību Navaļnija un nepilsoņu dēļ

Visi šie fakti atsevišķi un kopumā, saskaņā ar likumu, paredz notiesātajam atcelt privilēģiju izciest sodu nosacīti.

Apgalvojumus par to, ka Navaļnijs tiek vajāts par viņa politisko darbību, atspēkoja Eiropas cilvēktiesību tiesa: Strasbūra neatzina politisku zemtekstu "Iv Roše" lietā (tieši pat to bija iesniegta sūdzība), lai arī piesprieda kompensāciju par mājas arestu, ko Krievijas varasiestādes apsūdzētajam izmaksāja.

Aģentūra RIA Novosti ziņoja, ka tiesnese Natālija Repņikova paziņoja: viņas ieskatā FSID ieteikums ir apmierināms.

Ziņu lente
0