Žurnālisti publicējuši reportāžu no "pils" Gelendžikā

© Mash Video Кадр из репортажа Telegram-канала Mash о "дворце" в Геленджике
Кадр из репортажа Telegram-канала Mash о дворце в Геленджике - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Žurnālisti sagatavoja reportāžu par "pili", ko Aleksejs Navaļnijs nodēvēja par Putinam piederošu nekustamo īpašumu. Būvobjektu Gelendžikā, pēc žurnālistu domām, bija visai garlaicīgi aplūkot.

RĪGA, 29. janvāris — Sputnik. "Pils" Gelendžikā, par ko savā publikācijā stāstīja blogeris Aleksejs Navaļnijs, atrodas būvdarbu "nulles" posmā – par to liecina Telegram kanāla Mash žurnālistu sagatavotā reportāža.

"Pie pils atbraucējus sagaida parādes vārti bez vārtiem – šeit to vienkārši nav. Nekādas Cariskā ērgļa kopijas ar Ziemas pils kroni. Aprakstīt šo vietu ir ļoti vienkārši – viens vienīgs liels betons. Patiesībā viss ir būvdarbu nulles posmā," teikts materiālā, ko citēja RIA Novosti.

Žurnālistus pavadīja tehniskās kontroles pārstāvis, kurš jau sešus gadus seko pils būvdarbiem. Korespondenti apskatīja 16 vienādas telpas: "betona istabu aiz betona istabas". Pie tam tur, kur "izmeklēšanā" atradās ūdenspīpju telpa, dūmojošu aparātu vietā bija celtnieku sadzīves istaba – ķiveres, apģērbs un apavi.

Potenciālā "netīrumu istaba" – telpa būvdarbu sākumposmā, "akvadiskotēku" celtnieki dēvē par strūklaku. Starp citu, arī tā nedarbojas. Reportāžas kadros redzami dēļi, milzums vadu, betona bloki un uzraksti "kontaktligzdas nedarbojas".

"Visapkārt – strādnieku bars. Uz katra soļa – celtnieki. Kamēr mēs apskatījām īpašumus, puiši urba, borēja, darīja savu darbu... Atklāti sakot, bija visai garlaicīgi. Neizdevās apskatīt to pili," saka reportāžas autors.

Paši celtnieki vērtē, ka ēku izdosies nodot ekspluatācijā pēc pieciem vai sešiem gadiem. Reportāžas noslēgumā žurnālisti lūdza atsaukties īpašniekus.

Iepriekš Vladimirs Putins pastāstīja, ka filmu par "pili" Gelendžikā nav skatījies – tādām lietām viņam nepietiek laika, tomēr pašķirstījis videoizlasi, ko sagatavojuši palīgi. Krievijas prezidents apliecināja, ka nekas no "izmeklēšanā" pieminētā nekustamā īpašuma nepieder ne viņam, ne viņa tuviniekiem un nekad nav piederējis.

Prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs pastāstīja, ka pils Gelendžikā pieder vienam vai vairākiem uzņēmējiem. Pēc viņa vārdiem, Kremlis viņu vārdus neizpaudīs, jo tas nav korekti. Valsts vadītāja administrācija pastāstīja, ka bija informēta par gatavoto pseidoatmaskojumu un informatīvajiem uzbrukumiem.

Ziņu lente
0