Krievija ieviesa e-vīzu sistēmu: kāpēc tā nav pieejama

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Pāriet pie mediju bankasИностранная туристка в защитной маске на Красной площади в Москве
Иностранная туристка в защитной маске на Красной площади в Москве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Elektronisko vīzu sistēma ieceļošanai Krievijā ir ērta un vienkārša, tā paredzēta 52 valstu pilsoņiem.

RĪGA, 2. janvāris - Sputnik. Elektronisko vīzu sistēma, kas ir pieejama 52 valstu pilsoņiem, tiek ieviesta Krievijā sākot ar 2021. gadu, tomēr sarežģītas epidemioloģiskā situācijas dēļ, ārzemju tūristiem pagaidām nav iespējams noformēt e-vīzu.

Elektronisko vīzu izsniedz uz 60 dienām no noformēšanas dienas un tā dod tiesības uzturēties Krievijā ne ilgāk par 16 dienām. Kad tiks atcelti ierobežojumi ārvalstu tūristu ieceļošanai Krievijā, vienoto elektronisko vīzu varēs saņemt 52 valstu pilsoņi.

Pašlaik KF valdības apstiprinātajā sarakstā ietilpst: Austrija, Andora, Bahreina, Beļģija, Bulgārija, Vatikāns, Ungārija, Vācija, Grieķija, Dānija, Indija, Indonēzija, Irāna, Īrija, Islande, Spānija, Itālija, Kipra, Ķīna (ieskaitot Taivānu), Korejas Tautas Demokrātiskā Republika, Kuveita, Latvija, Lietuva, Lihtenšteina, Luksemburga, Malaizija, Malta, Meksika, Monako, Nīderlande, Norvēģija, Omāna, Polija, Portugāle, Rumānija, Sanmarīno, Saūda Arābija, ZiemeļMaķedonija, Serbija, Singapūra, Slovākija, Slovēnija, Turcija, Filipīnas, Somija, Francija, Horvātija, Čehija, Šveice, Zviedrija, Igaunija, Japāna.

Elektroniskā vīza tiks noformēta internetā un ir paredzēta tūrisma, biznesa, humanitāriem un viesu braucieniem, tā ir vienreizēja, un ir spēkā 60 diennaktis kopš noformēšanas dienas, uzturēšanās termiņš - 16 dienas no ieceļošanas dienas. Plānots, ka vīza tiks noformēta četru kalendāra dienu laikā kopš pieteikuma iesniegšanas.

Tās saņemšanai nav nepieciešams ielūgums, rezervācija viesnīcā vai jebkādi citi ieceļošanas mērķi apliecinoši dokumenti. Konsulārā maksa ir 40 dolāri. Bērniem līdz sešiem gadiem vīzu noformē bez maksas.

Krievijas Federācijas valdība cer, ka pēc Covid-19 pandēmijas beigām elektroniskā vīza, kļūs par visefektīvāko veidu ārvalstu tūristu piesaistīšanai valstī. Pēc Federālās tūrisma aģentūras vadītājas Zarinas Doguzovas domām, "starptautiskā tūrisma restartēšana var notikt tuvāk 2021. gada otrajai pusei".

"Elektroniskā vīza ir visvienkāršākais veids, kā piesaistīt valstī vairāk ceļotāju, proti, naudas līdzekļu," uzskata Doguzova.

Московский Кремль и небоскребы делового центра Москва-сити, архивное фото - Sputnik Latvija
Krievija mainījusi elektroniskās vīzas darbībā ārvalstu tūristiem

Resora vadītāja paskaidroja, ka elektronisko vīzu efekts būs tieši atkarīgs no epidemioloģiskās situācijas un no tā, cik ātri tiks atklātas robežas. Turklāt Doguzova uzskata, ka elektroniskās vīzas ieviešana sekmēs ārvalstu tūristu kontingenta "atjaunināšanu". Pēc viņas vārdiem, jaunieši nebrauc uz Krieviju, jo nav gatavi stāvēt rindās un gaidīt vairākus mēnešus, lai saņemtu vīzu

Tomēr pašlaik elektroniskās vīzas noformēšana nav iespējama. E-vīzu izsniegšana Tālo Austrumu, Kaļiņingradas apgabala, Sanktpēterburgas un Ļeņingradas apgabala apmeklēšanai tika apturēta 2020. gada 18. martā. Tieši šajos četros reģionos 2017. gadā startēja e-vīzu pilotprojekts ar mērķi palielināt reģiona pievilcību no investīciju viedokļa un piesaistīt lielāku skaitu tūristu. No 2021. gada ar elektronisko vīzu varēs apmeklēt visu Krieviju, bet jāņem vērā, ka šķērsot robežu būs iespējams tikai caur speciāli aprīkotiem caurlaides punktiem.

Ziņu lente
0