Vladimirs Putins: "Jā, Krievija ir balta un pūkaina"

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин на большой ежегодной пресс-конференции, 17 декабря 2020
Президент РФ Владимир Путин на большой ежегодной пресс-конференции, 17 декабря 2020 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents lielajā preses konferencē uzsvēra: salīdzinājumā ar Rietumiem, Krievija patiešām ir balta un pūkaina.

RĪGA, 17. decembris - Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins, atbildot uz telekanāla BBC žurnālista jautājumu par valsts attiecību pasliktināšanos ar virkni rietumvalstu, konstatēja, ka jūt atbildību par Krievijas tautu un darīs visu tās labklājībai, vēsta RIA Novosti.

"Jautājumā par to, ka mēs esam balti un pūkaini. Vai mēs jūtam kaut kādu atbildību par notiekošo? Es jūtu  atbildību par to, kas notiek ar Krieviju un tās tautu. Un es darīšu visu Krievijas Federācijas interesēs.

Tas attiecas arī uz Krimas atgriešanos mūsu, Krievijas valsts sastāvā. Pievērsīšu jūsu uzmanību tam, ka tas tika izdarīts uz tautas gribas izpausmes pamata," teica Putins, atbildot uz BBC News žurnālista jautājumu par to, vai viņš neuzskata, ka ir atbildīgs par "bēdīgo stāvokli" Krievijas attiecībās ar ASV, Lielbritāniju un tā tālāk, vai Krievijas valdība, viņaprāt, esot "balta un pūkaina".

Smadzeņu karsonis Krimas dēļ: NATO sapņo aizliegt Krievijas armiju  - Sputnik Latvija
Video
Smadzeņu karsonis Krimas dēļ: NATO sapņo aizliegt Krievijas armiju

Atsevišķi Putins uzsvēra, ka, salīdzinājumā ar Rietumiem, Krievija patiešām ir "balta un pūkaina".

"Salīdzinājumā ar jums – jā, tā patiešām ir," uzsvēra valsts vadītājs.

ASV ir milzīgs armijas bāzu tīkls visā pasaulē, - kurš tad šajos apstākļos ir balts un pūkains, kurš – agresīvs, paziņoja Putins.

"Atbildiet pats sev uz kautājumu: kurš ir balts un pūkains, kurš – dzelkšņains un agresīvs. Mums ir divas trīs bāzes, pie tam – teroristiski bīstamos virzienos – Kirgizstānā, Tadžikistānā, Sīrijā. No otras puses – es runāju par Savienotajām Valstīm – milzīgs tīkls visā pasaulē.

Vai zināt, kāds ir mūsu militārais budžets? 46 miljardi. Lielbritānijai – daudz lielāks, ASV – 770 miljardi. Militāro izdevumu ziņā Krievija ieņem sesto vietu pasaulē," konstatēja Putins.

Viņš atgādināja, ka NATO militārā infrastruktūra tuvojas Krievijas robežām. "Vai tad mums nevajag uz to reaģēt? Vai tad mēs izstājāmies no pretraķešu aizsardzības līguma? To taču neizdarījām mēs. Un mēs esam spiest atbildēt, izstrādājot jaunas bruņojuma sistēmas, kas nivelē draudus," atzīmēja valsts vadītājs.

Pēc tam viņš komentēja arī Rietumu pretenzijas pret Krieviju militārajos jautājumos un atgādināja, ka ASV pakāpeniski izstājušās no starptautiskajiem līgumiem.

"Pēc tam izstājās no Atvērto debesu līguma. Ko mums iesākt? Es negribu uzdot šo jautājumu jums, tomēr - ko mums darīt šajā sakarā? Atstāt visu tā, kā ir?

Jūs, NATO valsts, lidosiet virs mums un visu nodosiet amerikāņu partneriem, bet mums tādas iespējas ASV nebūs? Jūs taču esat gudri cilvēki, kāpēc jūs uzskatāt mūs par pamuļķiem? Kāpēc jums šķiet, ka mēs nevaram izanalizēt tik elementāras lietas?" vaicāja Putins.

Valsts vadītājs atgādināja, ka patlaban pastāv arī līguma par stratēģiskā bruņojuma ierobežošanu laušanas risks.

"Tad vispār vais nebūs nekādu ar bruņojuma sacensībām saistītu ierobežojumu. Mēs jau pašā sākumā aicinājām un aicinām savus partnerus vismaz uz gadu pagarināt līgumu un gada laikā turpināt substantīvas, kā saka diplomāti, pārrunas par to, ko darīt un kā dzīvot nākotnē," teica Vladimirs Putins.

Ziņu lente
0