Zaharova izsmēja NYT speciālā korespondenta Maskavā vakances aprakstu

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasБрифинг официального представителя МИД РФ М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД РФ М. Захаровой - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vai avīze ir tiesīga riskēt ar korespondentu un sūtīt viņu uz darbu tik necilvēcīgos apstākļos, painteresējās Krievijas ĀM oficiālā pārstāve.

RĪGA, 23. novembris – Sputnik. Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova ironiski komentēja New York Times speciālā korespondenta Maskavā vakances sludinājumu, kurš tika publicēts izdevuma mājaslapā, vēsta RIA Novosti.

Viņa atzīmēja, ka New York Times meklē kandidātu speciālā korespondenta amatam valstī, kuru apraksta kā "Putina Krieviju", kura sūta "ar nervus paralizējošām vielām bruņotas kaujas vienības pret saviem ienaidniekiem". Turklāt NYT uzskata, ka Krievijas kiberaģenti sēj haosu un sašķeltību Rietumos, lai nomelnotu to demokrātiskās sistēmas, savukārt privātie militārie apakšuzņēmumi palīdz Maskavai "slepeni izplatīt savu ietekmi" visā pasaulē.

"Pat nesākšu par angažētību un rusofobiju. Par ko grasās maksāt, arī bez paskaidrojumiem ir skaidrs. Skaidrs ir arī tas, kā neatkarīgā Amerikas prese attiecas pret savu auditoriju," uzrakstīja Zaharova Facebook.

Taču, ĀM pārstāve atzinās, neliek mierā jautājums, vai avīze ir tiesīga riskēt ar korespondentu un sūtīt viņu uz darbu tik necilvēcīgos apstākļos?

Звезда на Спасской башне Московского Кремля. - Sputnik Latvija
Viedoklis
Britānija plāno plašu melu ziņu kampaņu pret Krieviju

"Ja par to nedomā redakcija, par to vienmēr var padomāt atbildīgie vakancē aprakstītās "valsts" pilsoņi, kuri izsniegs kolēģim vīzu un akreditāciju," piebilda viņa.

Pēc viņas sacītā, Amerikas žurnālistu dzīvībām arī ir nozīme, "pat ja tas ir NYT".

"Strādājiet mierīgi Savienotajās Valstīs, nepakļaujiet jūsu aprakstītajam "riskam" savu žurnālistu dažu viltus ziņu uzrakstīšanas dēļ – melot jums lieliski izdodas arī attālināti. Bet, ja runā vēl nopietnāk, tad atmiņā nāk Nīcše, pārfrāzējot kuru, gribas pateikt: Amerikas prese tik daudz cīnījās pret "briesmoni", ka nemanīti pati pārvērtās par briesmoni," nobeigumā uzrakstīja diplomāte.

Ziņu lente
0