Šeit ir viss: politologs atklāja Vācijas vēstnieka Lietuvā skandalozo vārdu zemtekstu

© Sputnik / Oleg Knorring / Pāriet pie mediju bankasСоветские артиллеристы готовятся к штурму Берлина, 1945 год
Советские артиллеристы готовятся к штурму Берлина, 1945 год - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācijas vēstnieks Viļņā centās panākt trīs mērķus vienlaikus, stāstot savu Sarkanās armijas mērķu traktējumu Otrā pasaules kara Vācijas atbrīvošanas laikā.

RĪGA, 22. novembris – Sputnik. Ar skandalozo paziņojumu par Sarkanās armijas mērķiem Vācijā Vācijas vēstnieks Lietuvā centās panākt vairākus mērķus reizē, paskaidroja radio Sputnik ēterā politologs Vadims Truhačovs.

KF ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova iepriekš pauda sašutumu par diplomāta sacīto, ka Sarkanās armijas mērķis Vācijas atbrīvošanā no nacisma esot bijusi Staļina represīvās valdīšanas izveidošana valstī.

"Uzstādīts uzdevums dēmonizēt Krieviju un visu, kas ar to ir saistīts, tostarp Padomju Savienību, un, cik vien tas ir iespējams, nomazgāt Vāciju baltu. Nevar atmest malā arī to, kādā valstī tas tika pateikts. Protams, Vācijas vēstnieks pateica tā, lai maksimāli iepatiktos Lietuvas auditorijai," paziņoja Truhačovs.

Politologs atgādināja, ka Lietuvā pie varas nāk jauna valdība, kuras sastāvā ir to cilvēku pēcteči, kuri atklāti sadarbojās ar nacistiem. "Pietiek pateikt, ka Lietuvas ārlietu ministrs būs Gabriels Landsberģis," piebilda Truhačovs.

Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Latvija
Patiesību izkropļot neizdosies: Putins par Otrā pasaules kara vēstures sagrozīšanu

Sputnik Lietuva precizē, ka politiķa vecvectēvs Vītauts Landsberģis-Žemkalnis Otrā pasaules kara laikā sadarbojās ar nacistiem.

"Šeit ir viss – gan vēlme nedaudz nomazgāt sevi baltu, cik vien tas ir iespējams, gan vēlme kārtējo reizi iezāģēt Krievijai, lai arī vēstures ziņā, gan vēlme iepatikties auditorijai. Aptuveni trīs vienādās proporcijās ir gan pirmais, gan otrais, gan trešais," secināja eksperts.

Zaharova iepriekš uzsvēra, ka Maskava Vācijas vēstnieka Viļņā "atklāsmes" uzskata par cinisku un rupju provokāciju, kā arī gaida, ka Berlīne sniegs skaidrojumu šajā sakarā un tiešā viedā distancēsies no sacītā.

Ziņu lente
0