Kaļiņingradas viesnīcas Jaungada brīvdienās ir praktiski pilnībā rezervētas

© Sputnik / Марк РедькинКалининград - город-организатор Чемпионата мира 2018 года
Калининград - город-организатор Чемпионата мира 2018 года - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc vietējo ierēdņu sacītā, pat koronavīrusa fonā ierobežojumi pagaidām "nav fatāli", taču, ja situācija mainīsies, varasiestādes uzreiz par to paziņos.

RĪGA, 15. novembris – Sputnik. Gandrīz 90% numuru Kaļiņingradas apgabala viesnīcās Jaungada brīvlaikā ir rezervētas, neskatoties uz situāciju ar koronavīrusu, paziņoja reģiona kultūras un tūrisma ministrs Andrejs Jermaks.

Вид на городской квартал Рыбная деревня в Калининграде  - Sputnik Latvija
Kaļiņingradā atbildēja poļu vēlmei "pievienot" reģionu

"Šobrīd ap 90% numuru rezervēti. Pagaidām varu pateikt, ka, ja viss būs tā kā tagad, tad tūristu mums Jaungada svētkos būs daudz. Ja tiks ieviesti papildu ierobežojumi restorānu vai viesnīcu darbam, skaidrs, ka cilvēki pārskatīs savus plānus, mēs pie tā, principā, jau esam pieraduši, saprotam, kas var notikt. Pagaidām attiekšanās no rezervācijām – nekas tāds netiek novērots," citē Jermaku RIA Novosti.

Šobrīd Kaļiņingradas apgabalā ir ieviesta virkne sabiedriskās ēdināšanas iestāžu darbības ierobežojumu – kafejnīcas, restorāni un bāri ir slēgti no plkst. 21:00 līdz plkst. 6:00. Līdz 1. decembrim visās sabiedriskās ēdināšanas iestādēs pie viena galda drīkst sēdēt ne vairāk par četriem cilvēkiem, attālumam starp galdiem ir jābūt vismaz diviem metriem. Aizliegts rīkot banketus, masveida pasākumus. Līdz 1. decembrim operatīvais štābs aizliedza ēdiena kortu darbību tirdzniecības centros.

"Šobrīd mēs redzam, ka mums ierobežojumi nav fatāli, tādēļ mēs sakām: brauciet pie mums. Ja tiks ieviesti papildu ierobežojumi, brīdināsim par tiem. Mēs vienmēr esam teikuši, ka mums drošība ir daļa no mārketinga. Ja mēs sakām "brauciet", tad drošības līmenis tiks nodrošināts pēc maksimuma. Virzoties katrā no variantiem, mēs uzskatām, ka rīkojamies godīgi attiecībā pret tiem tūristiem, kuri cer pie mums atbraukt," piebilda Jermaks.

Viņš atzīmēja, ka, izņemot federālo ceļojumu pārdošanas programmu Krievijā ar naudas atmaksu, Kaļiņingradas apgabalā darbojas arī reģionālā akcija – "divi pluss viens" – rezervējot divas naktis viesnīcās, kuri ir akcijas partneri, trešā nakts tiek piešķirta par brīvu. Pēc ministra sacītā, no pirmdienas sāks darboties programma "Attālināti pie Baltijas jūras" – tiem, kas gatavi būs atbraukt uz 30 un vairāk dienām, viesnīcas ir gatavas sniegt samazinātu uzturēšanās tarifu.

Kopumā līdz sestdienai Kaļiņingradas apgabalā, kur dzīvo nedaudz virs viena miljona iedzīvotāju, Covid-19 izmeklējumi ir veikti 329,6 tūkstošiem cilvēku, no tiem ir atklāti 8634 inficēšanās gadījumi, 5521 cilvēks izveseļojās, nomira – 108, medicīniskā uzraudzība tika sniegta 2873 cilvēkiem.

Ziņu lente
0