Putins aicina sadarboties, lai uzveiktu Covid-19 pandēmiju

© Sputnik / Алексей Дружинин / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин принимает участие в заседании дискуссионного клуба "Валдай"
Президент РФ Владимир Путин принимает участие в заседании дискуссионного клуба Валдай - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja par Krievijas gatavību un atvērtumu sadarbībai ar citām valstīm, lai kopā uzveiktu Covid-19 pandēmiju.

RĪGA, 15. novembris – Sputnik. Krievijas līderis Vladimirs Putins uzstāšanās laikā Austrumāzijas samitā izdarīja paziņojumu par Krievijas sadarbību ar citām valstīm, vēsta RIA Novosti.

Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Latvija
Intervija
Otrā vakcīna un disciplīna: Putins pastāstīja par cīņu ar koronavīrusu KF

Ikgadējais Austrumāzijas samits, kurš ir Āzijas un Klusā okeāna reģiona valstu līderu dialoga platforma plašā jautājumu lokā, šoreiz norisinājās videokonferences formātā Covid-19 draudu dēļ.

Putins, uzstājoties samitā, aicināja Āzijas un Klusā okeāna reģiona valstis apvienoties draudu priekšā. Viņš paziņoja, ka uzvarai pār koronavīrusa pandēmiju, kura plosās pasaulē, Krievija ir gatava aktīvi strādāt ar citām valstīm.

Turklāt Krievijai ir ko piedāvāt zinātniskās, klīniskās un rūpnieciskās pieredzes ziņā cīņā ar infekcijām.

Prezidents atgādināja, ka jau 2016. gadā KF izvirzīja Āzijas un Klusā okeāna valstu pretinfekcijas sadarbības attīstības iniciatīvu, kas ļāva izveidot koordināciju epidemioloģisko iestāžu komunikācijā, pieredzes un informācijas apmaiņā, kā arī uzsākt attiecīgo speciālistu sagatavošanu.

Turklāt, pateicoties šai programmai, tika uzsākta reģiona valstu epidemiologu kvalifikācijas celšanas programma uz Vladivostokas centra bāzes. Pie aktīvas Krievijas līdzdalības Bangkokā tika izveidots Āzijas Dienvidaustrumu valstu asociācijas militārās medicīnas centrs.

Вакцинация добровольцев против COVID-19 - Sputnik Latvija
Krievijā atklāti dati par vakcīnas "Sputnik V" efektivitāti

Austrumāzijas samits tika izveidots 2005. gadā kā Āzijas un Klusā okeāna reģiona valstu līderu dialoga forums. Samitā tiek apspriests plašs jautājumu loks – stratēģiskie, politiskie un ekonomiskie jautājumi.

Tikšanās šajā formātā notiek katru gadu sasaistē ar Āzijas Dienvidaustrumu valstu asociācijas pasākumiem visaugstākajā līmenī.

Austrumāzijas samita dalībnieki pašlaik ir 18 valstis: desmit ASEAN valstis un tās dialoga partneri – Krievija, Austrālija, Indija, Ķīna, Korejas Republika, Jaunzēlande, ASV un Japāna.

Sputnik V

Atgādināsim, ka Krievija pirmā pasaulē ir izgudrojusi un piereģistrējusi vakcīnu pret koronavīrusu. Preparāts Sputnik V ir radīts uz labi izpētītas cilvēka adenovīrusa vektora platformas.

Vakcīna ir starp 10 pasaulē izstrādātajām vakcīnām PVO sarakstā, kuras ir vistuvāk klīnisko izmēģinājumu trešās fāzes nobeigumam un masveida ražošanas uzsākšanai.

Krievija nosūtīja PVO pieteikumu par paātrinātu reģistrāciju un vakcīnas primāro kvalificēšanu.

Ziņu lente
0