KTIF un Gamaleja centrs stāstīs par vakcīnu Sputnik V sociālajos tīklos

© AP Photo / Alexander Zemlianichenko JrРоссийская вакцина от COVID-19
Российская вакцина от COVID-19 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sociālo tīklu #SputnikV kanāli turpmāk kļūs par galveno platformu ziņām par vakcīnu un datu publicēšanai par vakcinēto skaitu un ražošanu.

RĪGA, 9. novembris – Sputnik. Krievijas Tiešo investīciju fonds (KTIF) un N. Gamaleja Epidemioloģijas un mikrobioloģijas zinātniski pētnieciskais centrs (Gamaleja centrs) paziņoja par starptautiskas kampaņas uzsākšanu sociālajos tīklos, kuras ietvaros lietotāji saņems aktuālāko un precīzāko informāciju par Krievijas vakcīnu, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz fonda paziņojumu.

"Kampaņa izmanto tēmturi #SputnikV. Vakcīnas kanāli sociālajos tīklos #SputnikV pastāstīs lietotājiem par klīnisko izmēģinājumu, ražošanas un iedzīvotāju vakcinācijas gaitu dažādās valstīs. Gamaleja centra zinātnieki pastāstīs par vakcīnas tapšanu un tehnoloģijām, kas tajā tika izmantotas. Cilvēki, kuri jau ir vakcinēti ar #SputnikV, pastāstīs par savu pieredzi," pastāstīja KTIF.

Вакцинация добровольцев против COVID-19 - Sputnik Latvija
Latvija ir gatava vakcinēt 800 tūkstošus cilvēku ar skandalozo AstraZeneca preparātu

Tāpat sociālo tīklu #SputnikV kanāli turpmāk kļūs par galveno platformu ziņām par vakcīnu un datu publicēšanai par vakcinēto skaitu un ražošanu. Šie kanāli translēs arī lielākos pasākumus, kas ir saistīti ar vakcīnu un vadošo ekspertu intervijas. Tiek precizēts, ka informācija par vakcīnu ir pieejama Twitter, Facebook, Instagram un YouTube.

Sputnik V ir pasaulē pirmā piereģistrētā vakcīna, kura balstās uz labi izpētītas cilvēka adenovīrusa vektora platformas. Tā ietilpst 10 pasaulē izstrādājamo vakcīnu skaitā Pasaules Veselības organizācijas sarakstā, kuras ir vistuvāk trešās klīnisko izmēģinājumu fāzes noslēgumam un masveida ražošanas uzsākšanai. Krievija nosūtījusi PVO pieteikumu par paātrinātu vakcinācijas reģistrāciju un primāro kvalificēšanu.

Pašlaik Krievijā tiek veikti Sputnik V klīniskie izmēģinājumi ar 40 tūkstošiem brīvprātīgajiem. Tāpat klīniskie izmēģinājumi notiek Baltkrievijas Republikā, Apvienotajos Arābu Emirātos, Indijā un Brazīlijā.

Девочка с симптомами гриппа - Sputnik Latvija
Gripas vakcīna Latvijā iepirkta pēc desmit gadus veciem noteikumiem

"Par mūsu kampaņas fokusu sociālajos tīklos kļūs aktuālākās informācijas sniegšana par vakcīnu pasaules auditorijai. Tomēr, neskaitot to, mūsu kampaņai ir jāsniedz cilvēkiem cerība uz drīzu atbrīvošanu no Covid-19 pandēmijas un iespēju atgriezties pie normālas dzīves bez karantīnas. Šajā dzīvē viņi atkal varēs tikties ar draugiem, iet uz muzejiem, teātriem, restorāniem, kā arī brīvi ceļot. Uzņēmumi, sevišķi mazais bizness, varēs strādāt bez ierobežojumiem, garantējot savu darbinieku un viņu ģimeņu labklājību. Mēs aicinām cilvēkus no dažādām valstīm piecienoties mūsu kampaņai un atbalstīt vakcīnu Sputnik V," kampaņas paziņojumā raksta KTIF vadītājs Kirills Dmitrijevs.

Ziņu lente
0