Pirmās Krievijas vakcīnas pret Covid-19 partijas nosūtītas uz visiem KF reģioniem

© Sputnik / AFK Sistema / Pāriet pie mediju bankasПроизводство вакцины от COVID-19 на фармацевтическом заводе "Биннофарм"
Производство вакцины от COVID-19 на фармацевтическом заводе Биннофарм - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirmie preparāta paraugi tiks nogādāti līdz pirmdienai. Vakcīnu izstrādāja Gamaleja vārdā nosauktais centrs.

RĪGA, 13. septembris – Sputnik. Pirmās nelielās partijas ar Krievijas vakcīnu pret Covid-19 ir nosūtītas uz visiem valsts reģioniem, piegāde gaidāma līdz pirmdienai, paziņoja Veselības ministrijas vadītājs Mihails Muraško. Par to vēsta RIA Novosti.

"Pirmās vakcīnas partijas loģistikas ķēdes testēšanai jau ir iekrautas… uz visiem reģioniem, tostarp arī uz Ļeņingradas apgabalu… Līdz pirmdienai jau tiks piegādāti pirmie vakcīnas paraugi," pateica žurnālistiem sestdien Muraško vizītes laikā Ļeņingradas apgabalā.

Augusta vidū kļuva zinām, ka Krievija pirmā pasaulē piereģistrēja vakcīnu pret koronavīrusu, kurai tika dots nosaukums "Sputnik V". Preparātu izstrādāja Gamaleja vārdā nosauktais centrs. Tas balstās uz jau zināmas platformas, uz kuras bāzes tika izveidota virkne vakcīnu. Veselības ministrijā atzīmēja, ka šādu preparātu pielietošanas pieredze liecina, ka tie spēj sniegt ilglaicīgu imunitāti – līdz diviem gadiem.

Ziņu lente
0