"Absolūti nepieņemami": Lavrovs bargi aizrādīja Berlīnei saistībā ar Navaļnija lietu

© Sputnik / Сергей Кузнецов / Pāriet pie mediju bankasГлава МИД РФ С.Лавров, архивное фото
Глава МИД РФ С.Лавров, архивное фото  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācija demonstrē absolūti nepieņemamu attieksmi pret tām oficiālajām prasībām, ko Maskava sūta Berlīnei Navaļnija lietā, uzsvēra KF ĀM vadītājs Sergejs Lavrovs.

RĪGA, 10. septembris – Sputnik. Berlīnes klīnika Charite pirmdien paziņoja, ka Aleksejs Navaļnijs atmodināts no medicīniskās komas, kurā viņš atradās 19 dienas. Krievijas Korupcijas apkarošanas fonda dibinātājs tika hospitalizēts 20. augustā Omskā, kad viņam kļuva slikti lidmašīnā. Pēc izmeklēšanas mediķi diagnosticēja vielmaiņu traucējumu, kura rezultātā strauji krities cukura līmenis asinīs. Atsaucoties uz militārajiem mediķiem, Vācijas valdība pagājušajā nedēļā paziņoja, ka Navaļnijs it kā esot saindēts ar substanci no "Novičok" grupas indīgajām kaujas vielām.

Министерство иностранных дел России - Sputnik Latvija
Krievijas ĀM komentēja Berlīnes sniegto paziņojumu par Navaļniju

"KF sakrājies daudz jautājumu Vācijai saistībā ar situāciju ar Navaļniju attiecībā uz absolūti nepieņemamu attieksmi pret tiem oficiālajiem pieprasījumiem, kurus Maskava sūta Berlīnei," paziņoja KF ĀM vadītājs Sergejs Lavrovs pēc tikšanās ar Kazahstānas kolēģi Muhtaru Tļeuberdi. Pēc Lavrova sacītā, tostarp runa ir par Ģenerālprokuratūras oficiālo pieprasījumu par tiesiskās palīdzības sniegšanu atbilstoši divpusējai vienošanai.

"Nedēļu, pat vairāk – kādas desmit dienas, vispār neko neatbildēja. Uz mūsu atgādinājumu reaģēja visai augstprātīgi – jūs paši visu zināt, jums par visu ir jāatbild. Pirms dažām dienām paziņoja, ka, tā kā paņemto paraugu analīze tika veikta Bundesvēra institūtā, viņi vispār nevienam neko nepateiks. Jo tas dos Krievijai iespēju izveidot priekštatu, kādas zināšanas ķīmisko vielu jomā piemīt Bundesvēram," sacīja Lavrovs.

Diplomāts atzīmēja, ka "te pat nav ko komentēt".

"Mūs neapmierina nedz reakcijas būtība uz mūsu leģitīmajām prasībām izpildīt saistības starpvaldību vienošanās ietvaros, nedz absolūti nepieņemamais tonis, kādā Vācijas pozīcija tiek pasniegta pasaules sabiedrībai," uzsvēra Krievijas ĀM vadītājs.

KF prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs atzīmēja, ka Krievija ir ieinteresēta situācijas noskaidrošanā saistībā ar Navaļniju. Šim nolūkam ir nepieciešama informācija no Vācijas, kuras pagaidām nav. KF vēstniecība Berlīnē apstiprināja, ka gaida operatīvu atbildi uz KF Ģenerālprokuratūras 27. augusta pieprasījumu par tiesiskās palīdzības sniegšanu Navaļnija lietā.

Blogeris tika stacionēts 20. augustā Omskas slimnīcā pēc pašsajūtas pasliktināšanās lidojuma laikā. Pēc izmeklējumu rezultātiem, indes Navaļnija analīzēs netika atrastas.

Ziņu lente
0