Izspēlē raķešu uzbrukumus: Šoigu stāsta par NATO iznīcinātājiem pie Krievijas robežām

© pixabayИстребители F-16
Истребители F-16 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Agrāk NATO iznīcinātāji pie Krievijas robežām pārsvarā pildīja izlūkošanas funkcijas, bet tagad imitē raķešu apšaudes, konstatēja Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu.

RĪGA, 7. septembris — Sputnik. Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu komentēja NATO iznīcinātāju aptivitāti pie Krievijas robežām intervijā telekanālam "Rossija 24", vēsta RIA Novosti.

Šoigu apstiprināja, ka NATO lidmašīnas pie Krievijas robežām parādās daudz biežāk – pēdējā laikā KF lidmašīnas regulāri paceļas gaisā to pārtveršanas nolūkos.

Ministrs atzīmēja: agrāk NATO lidmašīnas pie Krievijas robežām pārsvarā nodarbojās ar izlūkošanu, taču tagad tās sākušas regulārus lidojumus, kuru laikā trenējas izdarīt raķešu uzbrukumus. Pie tam šajos treniņos piedalās liels skaits lidmašīnu uzreiz.

Šoigu piezīmēja: Krievijai ir saprotams, ar ko saistīta tāda sarosīšanās un pat ASV smago stratēģisko bumbvedēju B52 parādīšanās pie Krievijas robežām, kuri ilgu laiku nebija manāmi.

Ministrs atgādināja, ka iepriekš pasaule bija vienpolāra, tajā bija viens "saimnieks", bet tagad parādījies otrs pols. Protams, "saimniekam" tas nepatīk.

Tādos apstākļos Krievijai ir jābūt stiprai, konstatēja Šoigu. Tāpēc tagad tiek darīts viss iespējamais, lai valstij nekas nedraudētu.

NATO nav gatava dialogam

Iepries Krievijas Ārlietu ministrijas Otrā Eiropas departamenta direktors Sergejs Beļajevs informēja, ka NATO soļi bieži vien robežojas ar provokāciju un agresiju un pilnvērtīga militārpersonu dialoga trūkuma apstākļos tie rada priekšnoteikumus konfliktu potenciāla pieaugumam, tostarp arī Baltijas jūras reģionā. Diplomāts piezīmēja, ka Krievijas bruņoto spēku aktivitāte Baltijā un Arktikā ir daudz mazāka nekā Ziemeļatlantijas aliansē.

Krievija jau vairākkārt piedāvājusi partneriem pasākumus, kas paredzēti militārās spriedzes mazināšanai. To starpā ir militārpersonu dialoga atsākšana un mācību rajonu attālināšana no Krievijas un NATO saskarsmes līnijas.

Tāpat Krievijas militārpersonas un diplomāti vēlas apspriest bīstamas militārās darbības un incidentu novēršanu Baltijas un Melnās jūras reģionos, - viņi iesaka noteikt minimālo distanci lidmašīnu un kuģu starpā, izmantot transponderus, informēt viens otru par gaidāmajām mācībām, izaicināt novērotājus uz manevriem.

Taču, konstatēja Beļajevs, NATO ignorējusi Krievijas iniciatīvas.

Ziņu lente
0