Kāpēc krieviem tik ļoti garšo dilles?

© Sputnik / Александр Кряжев / Pāriet pie mediju bankasДевочка в овощном отделе гипермаркета
Девочка в овощном отделе гипермаркета - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tiek uzskatīts, ka Rietumos šīs garšaugs, kuram nepiemīt "bazilika romantisms vai rozmarīna izsmalcinātība", ir pazīstams tikai tādu īpašu ēdienu cienītājiem, kā, piemēram, marinēti gurķi.

RĪGA, 5. septembris – Sputnik.Britu žurnāliste Līza Heiseldaina pastāstīja žurnālam New Statesman par Krievijas iedzīvotāju neparasto kaisli pret dillēm un mēģināja izskaidrot, kāpēc krievu virtuvē šīs garšaugs ir "visuresošs", vēsta RIA Novosti.

Viņa atzīmēja, ka Rietumos šīs garšaugs, kuram nepiemīt "bazilika romantisms vai rozmarīna izsmalcinātība", ir pazīstams tikai tādu īpašu ēdienu cienītājiem, kā, piemēram, marinēti gurķi vai lasis skandināvu gaumē. Turpretī Krievijā dilles pieber tādiem "tradicionāliem ēdieniem", kā borščs, pelmeņi vai Olivjē salāti, un tā ir tikai "aisberga galotne".

Žurnāliste minēja, ka, pateicoties šai garšvielai, ēdieni iegūst "raksturīgu Austrumeiropas garšu", pie kuras pieraduši krievi.

Фрукты и овощи - здоровое питание - Sputnik Latvija
Kādi vitamīni rudenī nepieciešami bērniem un pieaugušajiem

Heiseldaina atzīmēja, ka Krievijā dilles var sastapt visai neparedzētajās vietās. Autore bija pārsteigta, ka to var atrast čipsos, ceptos kartupeļos, sierā, picā un pat suši.

Pēc žurnālistes domām dilles var gan pasvītrot ēdiena garšu, gan nogalināt to. Viņa piebilda, ka Krievijā tik ļoti mīl šo garšvielu, ka kosmonauti esot lūguši nogādāt to SKS.

Heiseldaina arī pastāstīja, ka sociālajos tīklos ir grupas, kas veltītas "diļļu atklāšanai negaidītās vietās" un mēģinājumiem saprast, kāpēc Krievijā tās ir tik populārās.

Tomēr jāatzīmē, ka Medicīnas un bioloģisko problēmu institūta pārtikas nodaļas vadītājs Aleksandrs Agurejevs nav apstiprinājis informāciju par to, ka Krievijas kosmonauti jebkad būtu pasūtījuši dilles.

"Par dillēm man nekas nav zināms. Nevienā rīkojumā (par produktu piegādi Krievijas kosmonautiem - red. piez.) par to nav teikts. Mums ir produktu saraksts, kurā ietilpst daži svaigi dārzeņi un augļi. Mēs pat nesūtām gurķus, jo tie slikti saglabājas. Tomātus, sīpolus, ķiplokus, apelsīnus, greipfrūtus (sūtām - red. piez.). Arī mandarīnus neesam sūtījuši, jo tie ir slikti transportējami. – Dilles nav bijušas ne reizi," - atzīmēja Agurejevs.

Ziņu lente
0