"Raķešu līgums ir miris": KF reaģēja uz ASV paziņojumu par INF līgumu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vašingtonā ilgi vilcinājās un beidzot paziņoja, ka grasās būvēt vidēja un mazāka darbības rādiusa raķetes, kas nozīmē INF līguma beigas. Krievijas senators paskaidroja, kāpēc Amerika pieņēma tik neapdomātu lēmumu.

RĪGA, 26. augusts – Sputnik. Krievijas senators Konstantīns Kosačovs savā Facebook lapā reaģēja uz ASV valsts sekretāra Maika Pompeo paziņojumu par "kaitīgo līgumu", vēsta RIA Novosti.

Kosačevs savā publikācijā uzrakstīja, ka, "uzstājoties Republikāņu partijas priekšvēlēšanu vispārnacionālā kongresa dalībnieku priekšā, ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo paziņoja, ka "Amerika pametusi kaitīgo līgumu, lai mūsu valsts varētu būvēt raķetes Krievijas agresijas savaldīšanai". Runa ir par Vidēja un mazāka darbības rādiusa raķešu likvidācijas līgumu (INF līgums).

Kosačovs uzsver, ka Amerikas lēmums izstāties no INF līguma liecina par to, ka līgums traucēja tai panākt vienpusēju priekšrocību pār Krieviju, par ko iepriekš arī stāstīja Krievija.

Pie tam Kosačovs uzsvēra, ka amerikāņu plānus ir viegli saprast, skatoties uz to, kādos grēkos viņi cenšas apsūdzēt Krieviju.

Amerika runā par agresiju, bet pati izstājas no Vidēja un mazāka darbības rādiusa raķešu likvidācijas līguma un Atvērto debesu līguma. Amerika paziņo par iejaukšanos vēlēšanās, bet pati iejaucas "jebkādu nevēlamo valstu" iekšlietās. Amerika apsūdz KF saiknē ar kibernoziegumiem, lai gan līdz pat 75% visu pasaules kiberuzbrukumu tiek vadīti no ASV, uzrakstīja senators.

"Kas tur sekos?" uzdod jautājumu Kosačovs.

Пуск американской управляемой ракеты Tomahawk - Sputnik Latvija
Krievija komentēja ASV veiktos INF aizliegtās raķetes izmēģinājumus

Krievija jau norādījusi, ka ir gatava pagarināt līgumu jebkurā brīdī, taču amerikāņi izvairās – viņi pieprasa, lai līgumu parakstītu arī Krievija. Lavrovs informēja, ka Krievija neplāno pierunāt Ķīnu, lai izdabātu ASV un censtos izpildīt nerealizējamas prasības. To Krievija godīgi un atklāti paziņoja Vašingtonai.

Atgādināsim, ka saskaņā ar līguma noteikumiem, kura termiņš beidzas 2021. gada februārī, Krievija un ASV apņemas samazināt savus kodolieroču arsenālus tā, lai pēc septiņiem gadiem un turpmāk bruņojuma summārais apjoms nepārsniegtu 700 starpkontinentālās ballistiskās raķetes, zemūdeņu un smago bumbvedēju ballistiskās raķetes, kā arī 1550 šāviņus un 800 izvērstas un neizvērstas starta iekārtas.

Ziņu lente
0