Juriste sašutusi par atļauju Navaļnijam ārstēties Vācijā

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasМосковский Кремль и небоскребы делового центра "Москва-сити", архивное фото
Московский Кремль и небоскребы делового центра Москва-сити, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Juriste uzskata par nelikumīgu blogera transportēšanu uz Vāciju – viņa atgādināja, ka Aleksejam Navaļnijam aizliegts pamest valsti krimināllietas izmeklēšanas ietvaros.

RĪGA, 23. augusts — Sputnik. Lēmums izvest Alekseju Navaļniju no Krievijas teritorijas ar mērķi sniegt medicīnisku palīdzību Vācijā ir kļūdains, uzskata advokātke Staļina Gureviča, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz izdevumu "Izvestija".

Juriste uzskata, ka blogera pārvešana uz Vāciju ir nelikumīga.

"Lieta tāda, ka Navaļnija kungs ir aizdomās turamais. Viņš devis parakstu par neizbraukšanu no valsts," viņa paskaidroja.

Gureviča piebilda, ka pēc Korupcijas apkarošanas fonda vadītāja veselības stāvokļa stabilizēšanās jautājums par viņa ārstēšanos ārzemēs ir jāizskata tiesai. Advokāte pauda neizpratni par to, ka iepriekš cilvēki ne vienu reizi vien miruši izmeklēšanas izolatorā, nesaņemot drošības līdzekļu maiņu vai medicīniskās palīdzības atļauju.

Viņa bija sašutusi aŗī par to, ka Navaļnija ārstēšanā piesaistīti ārzemju mediķi.

"Iznāk, ka mēs atzīstam: Krievijas teritorijā nav ārstu, kas spētu sniegt pienācīgu veselības aprūpi," konstatēja advokāte.

Pie tam Gureviča atgādināja: klīnikā Vācijā Navaļnijs nav pasargāts.

"Neviens nevar garantēt, ka rīt mums nepaziņos, ka Navaļnijs miris no saindēšanās ar kaut kādu šausmīgu preparātu," viņa paskaidroja.

Alekseja Navaļnija hospitalizācija

20. augustā lidmašīna, kurā Navaļnijs devās no Tomskas uz Maskavu, veica ārkārtas nosēšanos Omskā tāpēc, ka opozicionāram kļuva slikti. Viņš tika nogādāts ātrās palīdzības slimnīcā, un reģionālā Veselības ministrija informēja, ka pacients atrodas reanimācijā. Navaļnija preses sekretāre Kira Jarmiša iepriekš izteica pieņēmumu, ka Navaļnijam ir toksiska saindēšanās. Omskas mediķi nekonstatēja nekādas indes vai to pēdas pacienta asinīs un urīnā. Slimnīcas galvenais ārsts pastāstīja žurnālistiem, ka par galveno darba diagnozi uzskata vielmaiņas traucējumus, kas radījuši krasu cukura satura krišanos asinīs.

Pēc Krievijas un Vācijas ārstu konsīlija un Navaļnija stāvokļa stabilizēšanas tuviniekiem tika dota atļauja nogādāt viņu Vācijā. Vakar privātā lidmašīna ar Navaļniju un viņa dzīvesbiedri Jūliju piezemējās Berlīnē.

Ziņu lente
0