Argentīnas žurnālisti pārsteigti par Krievijas tanka iespējām šķērsot ūdenstilpes

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasУчения Таманской дивизии ЗВО в Подмосковье
Учения Таманской дивизии ЗВО в Подмосковье - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Žurnālisti no Argentīnas rakstā par Krievijas armijas bruņojumu nosauca tanku T-72B3 par "neredzētu nāvējošu ieroci" un salīdzināja to ar zemūdeni.

RĪGA, 9. augusts — Sputnik. Argentīnas preses izdevuma Clarin žurnālisti pievērsuši uzmanību video ierakstam, kas tapis Krievijas BS mācībās Centrālajā kara apgabalā. Manevros piedalījās arī tanku T-72B3 ekipāžas, vēsta RIA Novosti.  Ierakstu publicēja Krievijas Aizsardzības ministrija.

Video ierakstā redzams, kā karavīri uzlabo tanka vadīšanas iemaņas zem ūdens Orenburgas apgabalā, pārvarot piecus metrus dziļu ūdens šķērsli.

"Pārsteidzoši, ka tanks pilnībā pazūd zem ūdens, bet pēc tam parādās pretējā krastā un turpina pildīt uzdevumu, it kā nekas nebūtu bijis," stāsta Clarin žurnālisti.

Raksta autori atzina, ka Krievijas Aizsardzības ministrijas "šokējošais video" atstāj spēcīgu iespaidu.

Žurnālisti konstatēja, ka ar "strukturālu izmaiņu un pēdējās paaudzes inovāciju" palīdzību šis kara tehnikas modelis ir būtiski pilnveidots. Žurnālisti nosauca tanku T-72B3 par "neredzētu nāvējošu ieroci" un salīdzināja to ar zemūdeni.

Krievijas AM paskaidroja, ka militārās mašīnas aprīkotas ar speciāliem gaisa vadiem. Pārvietošanās laikā tankisti orientējās, pateicoties speciālām iekārtām, nepieļāva apstāšanos un straujus pagriezienus.

Ziņu lente
0