Ārsts pastāstīja, kā atšķirt gripu no koronavīrusa

© Sputnik / Evgeny Odinokov / Pāriet pie mediju bankasСотрудник медицинской службы аэропорта Шереметьево проводит экспресс-тестирование на COVID-19 для пассажиров системой EMG
Сотрудник медицинской службы аэропорта Шереметьево проводит экспресс-тестирование на COVID-19 для пассажиров системой EMG - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Medicīnas speciālists atgādināja ka Covid-19 ir raksturīgi daži simptomi, kuri gripas inficēšanās gadījumos parasti neparādās.

RĪGA, 27. jūlijs – Sputnik. Krievijas Galvaspilsētas veselības aprūpes departamenta galvenais ārštata speciālists primārās sanitāri medicīniskās palīdzības sniegšanas jautājumos pieaugušajiem iedzīvotājiem Andrejs Tjažeļņikovs radiostacijas "Govorit Moskva" ēterā atgādināja, kā atšķirt gripu no Covid-19, vēsta Sputnik Lietuva.

Сотрудник медицинской службы аэропорта Шереметьево проводит экспресс-тестирование на COVID-19 для пассажиров системой EMG - Sputnik Latvija
Latvijā jauns Covid-19 uzliesmojums: atklāti 13 jauni inficēšanās gadījumi

"Ja jūs redzat, ka jums ir straujš temperatūras kāpums līdz 40 grādiem, pie tam ir visi pārējie simptomi, kā vājums, sāpes kaulos – tā visticamāk ir gripa. Koronavīrusam raksturīgi simptomi ir ožas zudums, garšas sajūtu zudums," pastāstīja viņš.

Tāpat ārsts atzīmēja, ka koronavīrusa infekcija pagaidām nav līdz galam izpētīta, tādēļ tās gaita var būt absolūti dažāda, tai skaitā arī bez simptomiem.

Martā PVO pasludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 uzliesmojumu par pandēmiju. Pasaulē ir atklāti jau vairāk nekā 16 miljoni inficēšanās gadījumu, vairāk nekā 650 tūkstoši cilvēku ir miruši un aptuveni 10 miljoni ir izveseļojušies.

Ziņu lente
0