Krievija ir atmaskota: kāds ir koronavīrusa elitārās vakcīnas noslēpums

© Sputnik / Максим Богодвид / Pāriet pie mediju bankasВ Казани запустили проект по разработке вакцины от коронавируса
В Казани запустили проект по разработке вакцины от коронавируса - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aģentūra Bloomberg paziņoja, ka Krievijas elite – daži simti miljardieru un augstāko ierēdņu - kopš aprīļa saņem eksperimentālu Covid-19 vakcīnu. Tas ir jaunākais sensacionālais Krievijas atmaskojums koronavīrusa kontekstā.

Ziņas būtība īsumā ir sekojoša: Gamaleja vārdā nosauktais Nacionālais epidemioloģijas un mikrobioloģijas pētnieciskais centrs jau trīs vai četrus mēnešus piegādā Krievijas elitei kaut kādu "eksperimentālu" vakcīnu, Bloomberg esot paziņojuši tās avoti. To esot apstiprinājuši vairāki cilvēki, kuri saņēmuši vakcīnu. Uzvārdu nav un nebūs, pierādījumu nav un nebūs.

Par Rietumu mediju izgudrojumiem Krievijas jautājumā portālā RIA Novosti stāsta Viktors Marahovskis.

Protams, pati ziņa nekavējoties lika pamatus atspēkojumu un jautājumu – gan ironisku, gan pavisam nopietnu – vilnim. Piemēram:

Американские военнослужащие в Афганистане - Sputnik Latvija
Viedoklis
Nē, tā nav Krievija. Kas organizējis amerikāņu skalpu medības

- ja Krievijas elite kopš aprīļa saņem vakcīnu, kāpēc valsts premjerministrs Mihails Mišustins 30 aprīlī saslima ar koronavīrusu, kāpēc Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs divas nedēļas vēlāk sekoja viņa pēdās?

- izdalīt elitei – miljardieriem un valsts korporāciju vadītājiem – vakcīnu ir jēga tikai tad, ja tā jau ir pierādījusi savu efektivitāti, taču pagaidām, piemēram, ir pārlieku dārga masveida ražošanai. Taču tagad jau pagājuši trīs mēneši, Krievija it kā piedalās starptautiskajās "vakcīnas sacensībās" (valsts, kas tajās uzvarēs un pirmā laidīs klajā vakcīnu, izpelnīsies cieņu un cels savu starptautisko autoritāti). Taču Krievijas speciālisti informē, ka savu vakcīnu valsts, iespējams, laidīs klajā līdz septembrim.

Tātad vai nu iznāk, ka eksperimentālā vakcīna kaut kāda velna pēc izmēģināta uz miljardieriem un Kremļa ierēdņiem (tas izskatās mazliet dīvaini, nē, tas ir totāls idiotisms) un izrādījusies nederīga.

Vai arī krievu eksperimentālā vakcīna izrādījusies efektīva, taču tās ražošanai vajadzīgas, teiksim, jaunavas asinis un tīģera sirds, tāpēc vienkāršiem ļautiņiem to nekad mūžā neredzēt (lai cik murgaini tas neizklausītos, tomēr iekļaujas pašreizējā "sazvērestības arhetipā", kam satraukuma pilnos laikos pakļauts plašs sabiedlrības loks).

Vārdu sakot, murgi iznāk jebkādā rakursā.

Taču joks ir citur.

Медаль Пулитцеровской премии - Sputnik Latvija
Risks reputācijai. Vēstniecība nosodīja "Puliceru" par Krievijas dēmonizāciju

Burtiski pirms dažām dienām Rietumu medijus ar galvu pārklāja vēl viena interesanta ziņa – sak, Putina sūtītie krievu hakeri jau labu laiku mēģina nozagt noslēpumus Rietumu mediķiem, kuri neapšaubāmi esot apsteiguši visu pasauli vakcīnas izstrādes jomā. To pašu mediju aptaujātie eksperti vienbalsīgi klāstīja, ka Krievija taču nespējot izstrādāt pati savu vakcīnu, kur nu vēl savlaicīgi (nejautājiet, kāpēc tā. Nevar, tas arī viss – Krevijā nav demokrātijas, policija aiztur žurnālistus, māksliniekus un tautas gubernatorus un neatbalsta viendzimuma valdības. Tādā valstī fiziski nav iespējama nekāda mūsdienīga zinātne).

Šī pēkšņā ziņa nekādi neatbilst citai ziņai – par to, ka elite pašā Krievijā jau no pavasara ir vakcinēta, taču šķiet visa šī atmaskojumu viļņa autoriem vismazāk rūp kaut niecīgākā loģika.

Viņiem rūp cits.

Krievijas dati liecina, ka aizvadītajā diennaktī valstī pirmo reizi kopš pavasara fiksēti mazāk nekā seši tūkstoši jaunu koronavīrusa gadījumu. Saslimušo skaits ar katru dienu negrozāmi krītas. Pat parāde 24. jūnijā, uz ko Valsts Izraisītā Otrā Viļņa gaidītāji lika gigantiskas cerības, aizvainojoši neattaisnoja virulences ziņā.

Krievija, kas zināmu laiku ieņema otro vietu pasaulē reģistrēto gadījumu ziņā, jau noslīdējusi līdz ceturtajai, uz skumjā pjedestāla palaižot Indiju un Brazīliju, kam drīz vien, iespējams, sekos arī DĀR un Meksika. Letālo iznākumu skaita ziņā "atpalikusī, nedemokrātiskā" lielvalsts izskatās īsti aizvainojoši Rietumu fonā, tāpēc rodas (pēc principa "tas nevar būt, jo tas vienkārši nekad nevar būt") ellīgas konspiroloģijas vilnis par to, kā valdība slēpjot simtiem tūkstošu nāves gadījumu.

Vienlaikus attīstītajās ASV atnācis "otrais vilnis", kas turklāt izrādījies krietni niknāks nekā pirmais un aiznes 60-70 tūkstošus cilvēku dienā, ņemot vērā masveida kovid-disidenci no vienas puses un Black Lives Matter spilgtos grautiņus un protestus – no otras. Eiropa vēl aizvien mēģina kaut kā izskaidrot, kāpēc mirstības rādītāji tur ir daudzkārt augstāki ne tikai salīdzinājumā ar Krieviju, bet arī ar vidējo rādītāju pasaulē.

Отель-казино Нью-Йорк-Нью-Йорк - Sputnik Latvija
Viedoklis
"X štamms": noskaidrojies, kas un kā glābs pasauli no epidēmijas

Pie tam variants "attīstītāko nāciju veselības aprūpes sistēmās ir šausmīgi caurumi, kur dēļ tās atpaliek Ķīnas, Krievijas utt. fonā", nav pieļaujams. Tas nevar būt, jo tas vienkārši nekad nevar būt.

Tātad šajā situācijā vienkārši nepieciešami ir atmaskot Krieviju. Pareizāk sakot, atmaskot un atmaskot. Ilgi, daudzveidīgi, kaudzēm radot savstarpēji neatbilstošas apsūdzības ar dažādu idiotisma līmeni. Lai galu galā mērķauditorija tik un tā neko konkrēti neiegaumētu, toties zemapziņā zinatu: Krievija slēpj savus mirušos, pie tam slēpj no pārējās pasaules maģisku līdzekli pret koronavīrusu, pie tam nozagusi līdzekli pret koronavīrusu Rietumiem.

Tātad pašreizējās ziņas noteikti nav pēdējās. Mūsdienu rietumu pasaules kvazireliģiozajā redzējumā Krievijai ir vecā labā sātana, kārdinātāja, melu radītāja loma, un tā saistīta ar katru nelaimi.

Ko tad vēl vainot savās neveiksmēs cīņā pret pandēmiju? Tikai sātanu! Tātad - Krieviju.

Ziņu lente
0