Zaharova asi izteicās par Latvijas Saeimas darbu pie Georga lentes aizlieguma

© Sputnik / Сергей ГунеевБрифинг официального представителя МИД РФ М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД РФ М. Захаровой - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas parlamentārieši turpina ņirgāties par veterānu svēto piemiņu, kuri cīnījās pret fašismu Otrā pasaules kara gados, paziņoja KF ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova.

RĪGA, 15. jūnijs – Sputnik. Saeimas komisija atbalstīja Nacionālās apvienības piedāvātos grozījumus, kuri aizliedz Latvijā nēsāt Georga lentes sabiedriskos pasākumos un mītiņos. Iepriekš parlaments pastiprināja grozījumus par PSRS un nacistiskās Vācijas militārā formastērpa un simbolu izmantošanas aizliegumu publiskos pasākumos, atņemot pašvaldībām tiesības tos izmantot atsevišķos gadījumos.

Latvijas parlamentārieši turpina ņirgāties par veterānu svēto piemiņu, kuri cīnījās pret fašismu Otrā pasaules kara gados, paziņoja brīfinga laikā KF ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova.

"Piedevām jau atbalstītajam aizliegumam nēsāt padomju perioda simboliku un militāro formastērpu, viņi ķērušies klāt likumdošanas grozījuma izskatīšanai, kas aizliedz izmantot Georga lenti publisku pasākumu norises laikā," atzīmēja Zaharova.

Diplomāte uzsvēra, ka ne tikai veterāniem, bet arī vairumam valstu Georga lente ir kareivju drosmes un varonīgā gara simbols uzvarā pār nacismu un asociējas ar kareivja-atbrīvotāja tēlu.

"Pavaicājiet veterāniem un tiem cilvēkiem, kuri nevis politiskās konjunktūras dēļ, bet gan vadoties pēc sava priekšstata par patiesību, godu un cieņu, aizstāvēja pasauli no nacisma, un tagad, savā cienījamā vecumā, Lielās Uzvaras jubilejas gadā ar godu un lepnumu nēsā šo lenti. Neklausieties politiķus un komentētājus, bet vienkārši pavaicājiet veterāniem. Viņi jums pastāstīs, kas stāv aiz šī Georga lentītes stāsta, pastāstīs par tās nozīmi un vērtību," paziņoja Zaharova.

Выставка Храбрейшим из храбрых - Sputnik Latvija
Latviešu varoņi arī saņēma Georga krustus: Cilevičs par Georga lentes aizliegumu

Maskava nosoda Latvijas radikālo politiķu izvēlēto noziedzīgo ceļu rēķinu kārtošanā ar Krieviju, bet būtībā – ar dažu paaudžu vēsturisko piemiņu, piebilda KF ĀM pārstāve.

Latvijas Krievu savienības līdzpriekšsēdētājs iepriekš paziņoja Sputnik Latvija, ka Georga lentes aizliegumā Latvijā nav veselā saprāta – to nav iespējams ievērot. Pēc viņa sacītā, ja tūkstošiem cilvēku 9. maijā atnāks pie Brīvības pieminekļa ar Georga lentēm, tad nekāda policija nespēs neko izdarīt.

Georga lente kļuva par piemiņas, paaudžu saiknes un kareivju slavas simbolu miljoniem cilvēku ne tikai Krievijā, bet arī visā pasaulē. Akcija "Georga lente", kuras pirmsākumi meklējami Starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija segodņa" sienās, ir veltīta Uzvaras dienas Lielajā Tēvijas karā svinībām.

Ziņu lente
0