Tiesa piemērojusi drošības līdzekli Mihailam Jefremovam pēc nāvējošā CSN

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasАктер Михаил Ефремов, архивное фото
Актер Михаил Ефремов, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izmeklēšana lūgusi ievietot mājas arestā aktieri un režisoru Mihailu Jefremovu, kurš reibuma stāvoklī Maskavas centrā izraisīja CSN ar letālu iznākumu.

RĪGA, 10. jūnijs – Sputnik. Maskavas Taganskas rajona tiesa līdz 9. augustam noteikusi mājas arestu aktierim Mihailam Jefremovam, kurš reibuma stāvoklī 8. jūnija vakarā Maskavas centrā izraisīja CSN ar letālu iznākumu.

Jefremovu nogādāja tiesas namā policijas pavadībā, uz sejas viņam bija melnas brilles un medicīniskā maska.

© Sputnik / Алексей Майшев / Pāriet pie mediju bankasAktieris Mihails Jefremovs nogādāts Maskavas Taganskas rajona tiesā drošības līdzekļa piemērošanai
Tiesa piemērojusi drošības līdzekli Mihailam Jefremovam pēc nāvējošā CSN - Sputnik Latvija
Aktieris Mihails Jefremovs nogādāts Maskavas Taganskas rajona tiesā drošības līdzekļa piemērošanai

Attiecībā pret Jefremovu ierosināta krimināllieta pēc ceļu satiksmes noteikumu pārkāpuma alkohola reibuma stāvoklī, kas noveda pie cilvēka bojāejas. Panta sankcijas paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz 12 gadiem.

Izmeklētājs tiesā paziņoja, ka Jefremovs pārkāpis paraksta par neizbraukšanu nosacījumu, kas tika piemērots iepriekš pēc viņa aizturēšanas, tādēļ izmeklēšana lūgusi noteikt aktierim mājas arestu.

"Vakar Jefremovs tika atlaists pret parakstu par neizbraukšanu. Tā kā cietušais šajā CSN miris, Jefremovs tika izsaukts uz izmeklēšanas iestādi, taču viņa deklarētajā dzīvesvietā viņš netika atrasts, bet gan atrasts citā adresē. Šajā sakarā paraksts tika atcelts. Noziegums attiecas pie noziegumiem neuzmanības dēļ… Pieprasām par mājas aresta piemērošanu līdz 9. augustam," paziņoja vakar tiesā izmeklētājs.

© Photo Пресс-служба Таганского судаAktieris Mihails Jefremovs Taganskas rajona tiesā
Tiesa piemērojusi drošības līdzekli Mihailam Jefremovam pēc nāvējošā CSN - Sputnik Latvija
Aktieris Mihails Jefremovs Taganskas rajona tiesā

Prokuratūras pārstāve atbalstīja izmeklēšanas prasību.

Tiesa apmierināja prasību un nosūtīja Jefremovu mājas arestā uz diviem mēnešiem, līdz 9. augustam.

"Tas viss, protams, notika baisi. Mēs parunājām ar Izmeklēšanas komiteju, es piekrītu mājas arestam," sacīja Jefremovs tiesas zālē.

Aizvakar aktieris, atrodoties pie automobiļa Jeep Grand Cherokee stūres, izbrauca pretējā virziena braukšanas joslā uz Sadovoje Koļco un saskrējās ar furgonu Lada. Furgona vadītājs, Internetveikala kurjers Sergejs Zaharovs, tika steidzami nogādāts Skļifosovska Zinātniski pētnieciskajā institūtā, otrdienas rītā viņš nomira.

Pēc CSN Jefremovs atzina sevi par vainīgu, paziņoja aktiera advokāts. Ekspertīze uzrādīja, ka Jefremovs CSN laikā bijis piedzēries. Turklāt viņa asinīs tika atrastas kokaīna un marihuānas pēdas.

Izmeklēšanas kontroli uzņēmusies galvaspilsētas prokuratūra.

Ziņu lente
0