Krievijā sniegts vērtējums ASV lēmumam izbeigt sadarbību ar PVO

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasЗдание штаб-квартиры Всемирной организации здравоохранения в Женеве.
Здание штаб-квартиры Всемирной организации здравоохранения в Женеве.  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV attiecību izbeigšana ar Pasaules Veselības organizāciju ir neveikls Trampa solis vēlētāju acu novēršanai, uzskata KF Valsts domes Starptautisko lietu komitejas priekšsēdētājs Leonīds Sluckis.

RĪGA, 31. maijs – Sputnik. Piektdien, 29. maijā, ASV prezidents Donalds Tramps informēja pasauli, ka Amerika izbeidz sadarbību ar Pasaules Veselības organizāciju (PVO), savukārt līdzekļi, kuri iepriekš tika piešķirti PVO darbam, tiks novirzīti citiem "lieliem darbiem", jeb, precīzāk sakot, "steidzamām veselības aprūpes vajadzībām visai pasaulei".

Экс-президент Латвии Вайра Вике Фрейберга, архивное фото - Sputnik Latvija
Vīķe-Freiberga par vīrusu: Trampam jāver vaļā mute pēc tam, kad "sāks darboties" smadzenes

Krievijas Valsts domes Starptautisko lietu komitejas priekšsēdētājs Leonīds Sluckis nosauca šo Trampa gājienu par "neveiklu soli", kurš tika sperts, lai iepatiktos vēlētājiem priekšvēlēšanu cīņas ietvaros, vēsta RIA Novosti.

Tāpat Sluckis atzīmēja, ka Amerikas administrācijas problēmas, kura nespēja veiksmīgi tikt galā ar Covid-19, Trampam nākas tagad novelt uz Pasaules Veselības organizācijas pleciem, lai vēlētāji neskrien prom pie citiem kandidātiem.

Tostarp KF Valsts domes Starptautisko lietu komitejas vadītājs uzskata, ka PVO, paliekot bez ASV atbalsta, neizbeigs savu pastāvēšanu. Pēc Slucka domām, veidu, kā atbalstīt organizāciju atradīs citi tās dalībnieki.

Iepriekš ASV prezidents paziņoja par PVO finansēšanas izbeigšanu, jo organizācija it kā neesot savlaicīgi sniegusi Amerikai informāciju par koronavīrusu, kā arī nepaziņoja patiesību par vīrusu pasaules sabiedrībai. Tāpat viņš apsūdzēja organizāciju par to, ka tā neizmeklēja ticamību raisošas ziņas no Uhaņas, kuras bija pretrunā ar Ķīnas varasiestāžu oficiālo informāciju.

Всемирная организация здравоохранения - Sputnik Latvija
PVO komentēja ASV versiju par Covid-19 mākslīgo izcelsmi

PVO uz to atbildēja, ka neko neslēpa no ASV vai citām valstīm. Savukārt ASV Slimību profilakses un kontroles centru (CDC) speciālisti strādāja ar PVO kopš pirmās pandēmijas dienas.

KF ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova, komentējot situāciju, atzīmēja, ka, laužot attiecības ar PVO, ASV iedragā mijiedarbības starptautiski tiesiskos pamatus veselības aprūpes jomā. Un tas tiek darīts visnepiemērotākajā laikā, kad visai pasaulei, tieši pretēji, ir jāapvienojas efektīvai cīņai ar Covid-19 izplatību.

Ziņu lente
0