"Gazprom" pērn atteicās iesūknēt gāzi Inčukalnā

© Sputnik / Sergey MelkonovИнчукалнское подземное газохранилище
Инчукалнское подземное газохранилище - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Gazprom" izmanto Latvijas Inčukalna PGK jaudu gadījumos, kad tiek veikti remontdarbi, kā arī ārkārtas situācijās.

RĪGA, 1. maijs – Sputnik. "Gazprom" pirms 2019./2020. gada apkures sezonas sākuma atteicās no gāzes iesūknēšanas Inčukalna Pazemes gāzes krātuvē Latvijā, teikts Krievijas holdinga atskaitē.

Kompānija ziņo, ka bijušās Padomju Savienības valstu teritorijā tā ekspluatē PGK Baltkrievijā (Pribugas, Osipoviču un Maziras PGK) un Armēnijā (Abovjanas Pazemes gāzes uzglabāšanas stacija), kā arī izmanto Inčukalna PGK jaudu Latvijā gadījumos, kad tiek veikti remontdarbi, kā arī ārkārtas situācijās.

Инчукалнское газохранилище - Sputnik Latvija
Kļuvis zināms, par kādu cenu "Gazprom" pārdeva savu Latvijas GTS operatora kompānijas daļu

2019./2020. gada ņemšanas sezonas sākumā operatīvā gāzes rezerve bijušās PSRS valstīs sastādīja 1,18 miljardus kubikmetru, salīdzinājumā ar 1,6 miljardiem kubikmetru pirms gada, publicē statistikas datus "Gazprom", atsevišķi norādot, ka "operatīvā gāzes rezerve Inčukalna PGK 2019./2020. ņemšanas sezonai netika veidota".

Iepriekš Sputnik Latvija vēstīja, ka "Gazprom" pārdeva savu Latvijas gāzes sadales sistēmas operatora kompānijas AS "Conexus Baltic Grid" daļu (34% akciju), kura pārvalda arī Inčukalna PGK, par 77 miljoniem eiro. Tomēr darījums vēl nav pabeigts, jo pārdošanas līgums tika noslēgts ar atliekošajiem nosacījumiem, kuri vēl nav izpildīti, un nav izmaksāta pirkšanas cena.

Ziņu lente
0