Tapis zināms Krievijas iedzīvotāju skaits, kuri ir gatavi vasarā atpūsties Baltijā

© Sputnik / Sergey MelkonovЭкскурсионный автобус City Tour в Риге
Экскурсионный автобус City Tour в Риге  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas tūristi atzinās, ka nebrauks vasarā uz Baltiju: gribētāju skaits atpūsties Latvijā, Lietuvā un Igaunijā izrādījies relatīvās kļūdas robežās.

RĪGA, 22. aprīlis – Sputnik. Vien katrs simtais no aptaujāto Krievijas iedzīvotāju skaita paziņoja, ka grasās vasaras mēnešos paviesoties Baltijā, secināms no Viskrievijas Sabiedriskā viedokļa pētījumu centra aptaujas datiem, kurus prezentēja Starptautiskās informācijas aģentūrai "Rossija segodņa" prezentēja centra direktors darbā ar valsts varasiestādēm Kirills Rodins.

Saskaņā ar pētījuma datiem, 1% Krievijas pilsoņu plāno pavadīt savu atvaļinājumu šovasar Baltijas valstīs.

Citās bijušajās padomju valstīs grasās pabūt 2% aptaujāto, 3% apmeklēs tālās ārzemju valstis. Uz Krimu plāno aizbraukt 4% respondentu, uz Kaukāza Melnās jūras piekrasti – 6%. Vasarnīcā atvaļinājumu grasās pavadīt 35% aptaujāto, 57% paliks mājās.

"No vienas puses, kopumā cilvēki turpina plānot savu atpūtu vasaras periodā – tas nav slikti. Tāpat nav slikti, ka šī atpūta nav saistīta tikai ar to, ka mēs pārsēdēsim mājās vai atpūtīsimies vasarnīcā, bet arī citi krieviem tradicionālie formāti saglabājas. Slikta sastāvdaļa šajā stāstā ir tajā, ka šie plāni būtiskā veidā ārējās atpūtas formātos ir samazinājušies, un pārsvarā lielākā daļa Krievijas iedzīvotāju šodien nekaļ plānus, izņemot to, ka pavadīs savu atpūtu mājās vai vasarnīcā," sacīja Rodins.

Гостиница Hotel Roma - Sputnik Latvija
Tas nozīmē likvidāciju: viesnīca Hotel Roma nesaņems valsts atbalstu

Pēc viņa sacītā, runājot par bijušās PSRS republikām, aptaujātie sauc Abhāziju, Baltkrieviju un Armēniju, savukārt ar tālo ārzemju valstīm tiek domātas Turcija, Apvienotie Arābu Emirāti un Ēģipte.

2020. gada aprīļa "VCIOM-Sputņik" Viskrievijas aptaujā piedalījās 1,6 tūkstoši Krievijas iedzīvotāju vecumā virs 18 gadiem. Maksimālā relatīvā kļūda ar 95% varbūtības nepārsniedz 2,5%.

Jau 210 pasaules valstīs un aizjūras teritorijās ir atklāti vairāk nekā 2,5 miljoni cilvēku, kuri ir inficējušies ar koronavīrusu Covid-19, zināms par 177 707 mirušajiem un 696 151 atveseļošanās gadījumiem. Pandēmijas izraisītā krīze ir radījusi lielu triecienu pasaules tūrisma nozarei. Saskaņā ar ekspertu aplēsēm, runāt par atgriešanos pie pirmskrīzes situācijas tūrismā varēs ne agrāk par nākamo gadu. Gadījumā, ja notikumi attīstīsies pēc optimistiska scenārija, uz daļēju nozares atjaunošanos varēs cerēt rudens vidū.

Ziņu lente
0