Krievijas prezidents atlicis Uzvaras parādi

© Sputnik / Алексей Дружинин / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ В. Путин в режиме видеоконференции провел совещание с руководителями субъектов РФ
Президент РФ В. Путин в режиме видеоконференции провел совещание с руководителями субъектов РФ - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents Vladimirs Putins atgādinaja, ka neskatoties uz svētku atlikšanu, Uzvaras diena tiek svinēta 9.maijā, šo dienu nav iespējams atlikt.

RĪGA, 17. aprīlis — Sputnik. 9.maija Uzvaras parāde Sarkanajā laukumā tiek atlikta koronavīrusa pandēmijas dēļ, informēja Krievijas prezidents Vladimirs Putins sapulcē ar Drošības padomes locekļiem, vēsta RIA Novosti.

"9.maija parādes sagatavošanas darbs ir jāsāk jau tagad, tieši tagad. Taču ar epidēmiju, kuras apogejs vēl nav aiz muguras, saistītie riski ir ārkārtīgi augsti. Un tas nedod man tiesības sākt tagad gatavošanos parādei un citiem masu pasākumiem. Tāpēc uzdodu aizsardzības ministram, spēka struktūru, visu līmeņu varasiestāžu vadītājiem mainīt grafiku un atlikt gatavošanos militārajai parādei Sarkanajā laikumā, parādēm reģionos. Atlikt visus publiskos masu pasākumus, kas bija ieplānoti par godu lielās Uzvaras 75.gadadienai."

Krievijas prezidents atgādinaja, ka neskatoties uz svētku atlikšanu, Uzvaras diena tiek svinēta 9.maijā, šo dienu nav iespējams atlikt.

Георгиевская ленточка - Sputnik Latvija
Krievijas vēstniecība Latvijā iniciējusi zibakciju par godu Uzvaras dienai

"Katrā ģimenē atcerēsies šo dienu un godās savus varoņus. Mēs darīsim visu iespējamo, lai veterāni justu mūsu rūpes un pateicību, liksim lietā visas savas iespējas," piebilda Putins.

Valsts vadītājs pastāstīja, ka visi svinīgie pasākumi, arī Uzvaras parāde un "Nemirstīgā pulka" gājiens notiks vēlāk 2020.gadā, kas Krievijā pasludināts par Piemiņas un slavas gadu.

Jaunākie dati liecina, ka Krievijā fiksēti aptuveni 28 tūkstoši koronavīrusa infekcijas slimnieki, vairāk nekā 2300 pacienti izārstējušies, 232 cilvēki ir miruši.

Varasiestādes aicina iedzīvotājus ievērot visus drošības pasākumus, nepamest mājas bez būtiskas vajadzības, ievērot distanci sabiedriskās vietās un nēsāt maskas.

Ziņu lente
0