Krievijā izstrādāts precīzs koronavīrusa tests

© Sputnik / Ilya Pitalev / Pāriet pie mediju bankasВрач медицинской скорой помощи возле больницы в Коммунарке
Врач медицинской скорой помощи возле больницы в Коммунарке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunais tests atbilst visām jutīguma un specifikas prasībām, tas ļauj ar vienu analīzi identificēt ne tikai SARS-CoV-2, bet arī atšķirt to no analoģiskiem vīrusiem, kā arī MERS-Cov.

RĪGA, 31. marts — Spoutnik. Krievijas patēriņa preču kontroles iestādes "Rospotrebnadzor" Centrālā epidemioloģijas zinātniski pētnieciskā institūta zinātnieki izstrādājuši jaunu precīzu testu koronavīrusa diagnostikai, kas nerāda viltus pozitīvu reakciju, vēsta RIA Novosti.

"Diagnostikas komplekss sekmīgi pārbaudīts klīniski un 25.martā reģistrēts lietošanai Krievijā," liecina informācija iestādes mājas lapā.

Jaunais tests atbilst visām jutīguma un specifikas prasībām, tas ļauj ar vienu analīzi identificēt ne tikai SARS-CoV-2, bet arī atšķirt to no analoģiskiem vīrusiem, kā arī MERS-Cov (Tuvo Austrumu respiratorais sindroms).

Биологические исследования в лаборатории - Sputnik Latvija
Tagad Covid-19 tests Latvijā pieejams bez maksas

Iepriekš Novosibirskā reģistrēta jauna ļoti jutīga testa sistēma koronavīrusa diagnostikai. Vēlāk "Rospotrebnadzot" vadītāja Anna Popova informēja, ka piektdien plānots reģistrēt jaunu testa sistēmu Covid-19 diagnostikai, kas sniegs rezultāti 2,5 stundu laikā un būtiski vienkāršos procedūru, kā arī palīdzēs identificēt cilvēkus, vispirms – ārstus, kam jau ir imunitāte pret koronavīrusu.

11. martā Pasaules veselības organizācija izsludināja koronavīrusa Covid-19 pandēmiju. PVO jaunākie dati liecina, ka pasaulē fiksēti vairāk nekā 690 tūkstoši inficēšanās gadījumu, miruši vairāk nekā 33 tūkstoši cilvēku.

Džona Hopkinsa universitātes statistika pauž, ka ar Covid-19 saslimuši vairāk nekā 785 tūkstoši cilvēku, vairāk nekā 37 tūkstoši miruši, 165 tūkstoši pacientu izveseļojušies. Lielākais skaits letālo gadījumu fiksēts Itālijā (vairāk nekā 11 tūkstoši), tai seko Spānija, Ķīna, ASV un Francija. Krievijā fiksēti 1836 koronavīrusa slimnieki, 1226 no viņiem – Maskavā. Miruši deviņi cilvēki.

Ziņu lente
0